Rus Uzay Ajansı'ndan Venüs çıkışı: 'Rus gezegeni'

usya Federal Uzay Ajansı’nın (Roscosmos) başındaki isim olan Dmitry Rogozin, Venüs'ün Rus gezegeni olduğunu iddia ederken Venüs’te yaşam izine rastlanmasına ise ihtimal vermediğini söyledi.

Rus Uzay Ajansı'ndan Venüs çıkışı: 'Rus gezegeni'

Rus Uzay Ajansı Başkanı, Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğunu iddia etti.

Webtekno'dan Beyazıt Kartal'ın haberine göre Rusya Federal Uzay Ajansı’nın (Roscosmos) başındaki isim olan Dmitry Rogozin, geçtiğimiz günlerde yaşam izlerine rastlandığı şeklinde haberler ortaya çıkan Venüs ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Venüs’ün bir Rus gezegeni olduğunu iddia eden Rogozin, ABD’li ve İngiliz bilim insanları tarafından Venüs’te yaşam izine rastlanmasına ise ihtimal vermediğini söyledi.

SOVYET RUSYA İDDİASI

Sovyet Rusya, bahsedilen dönemde Venüs’e pek çok uzay görevi gerçekleştirmiş, hatta Venera 7 adlı uzay aracını Venüs’ün yüzeyine indirmeyi başararak Venüs’ün kavurucu sıcağında yanmadan önce 23 dakikalığına Dünya’ya veri göndermesini sağlamıştı.

Söz konusu açıklamalarında ABD ile Venüs’e yönelik Venera-D adı verilen ortak bir görev gerçekleştireceklerini hatırlatan Dmitry Rogozin, bunun dışında Venüs’e bağımsız bir uzay görevi de gerçekleştireceklerini duyurdu.

"BİLGİ TOPLADIK"

Venüs’le ilgili Ruslar olarak bildi topladıklarını da söyleyen Rogozin, tüm çalışmalara rağmen ‘Venüs’ün cehennem’ gibi olduğu kaydederek, Venüs’te yaşam olmadığını iddia etti. (Webtekno)