Netflix çöktü; dev platform siber saldırı altında olabilir!

Milyonlarca üyesi bulunan ve dünyanın en popüler dijital medya platformlarından birisi olan Netflix, binlerce diziye ev sahipliği yapıyor.

Netflix çöktü; dev platform siber saldırı altında olabilir!

Ülkemizde de yerli yapımlarını çok yakında yayınlayacak olan dev platform bu gece itibariyle ulaşılamaz hale geldi.

Bu gece yarısından itibaren Netflix’e erişimsorunu yaşanmaya başlandı. Netflix üyeleri tarafından erişim sorunu sosyal medya siteleri üzerinden dile getirildi. Netflix kullanıcılarını kızdıran çökme sorunu tüm uygulamaları kullanılamaz hale getirdi.

Netflixyetkilileri, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamayla birlikte sistemde bir sorun olduğunu ve bu sorundan haberdar olduklarını açıkladılar. Sorunu düzetmek için hemen çalışmalara başlayan yetkililer 30 dakika içerisinde Netflix’i kısmi olarak çalışır duruma getirdiler. Netflix şuan kullanılabiliyor fakat hala bazı bölgelerde erişim sorunları mevcut. Sistemdeki tüm sorunların bu gece itibariyle düzeltileceği tahmin ediliyor.

Netflix çöktü; dev platform siber saldırı altında olabilir! - Resim : 1

Netflix’in çökme nedeni ise henüz bilinmiyor. Bazı kaynaklar tarafından internet korsanlarının sisteme saldırdığı ve sunucuları devre dışı bıraktığı söylenmekte. Son gelen bilgilere göre, siber saldırının hala devam ettiği ve tekrar sistemde çökme sorunlarının olacağı söylenmekte.

Etiketler
Netflix Saldırı