WhatsApp'ın gelir kaynağı nedir? WhatsApp nasıl para kazanıyor?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta karşınıza herhangi bir reklam çıkmıyor ve uygulamaya kayıt olurken herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Kısacası, bedava bir uygulama kendisi. Peki nasıl para kazanıyor?

WhatsApp'ın gelir kaynağı nedir? WhatsApp nasıl para kazanıyor?

Fark etmiyorsunuz ama whatsapp'ta yazdığınız her şey size reklam olarak geri dönüyor. Google gibi düşünün; yaptığınız aramadan sonra girdiğiniz sitelerde aradığınız şeyle ilgili reklamlar görürsünüz. gözünüze sokarak hem de. Whatsapp'ta yazdığınız içerikler filtrelenerek sizlere facebook reklamları olarak geri dönüyor.

Tabii telefon numaralarınız ve kişisel bilgileriniz gibi, whatsapp'ın ulabildiği tüm içerikler bir şekilde paraya dönüştürülüyor. Hangi ülkenin hangi bölgesi ne kadar internete giriyor, ülkelerin internet kullanımı, bölgelere göre analizler çıkartılıp reklam yönetimi sağlanıyor. 3. kişilere satılan verilerimizden bahsetmiyorum; o, kazancın çok küçük bir bölümünü oluşturuyor.

Bunun gibi veriler satılarak para kazanıyorlar. Girdiğiniz sitelerden, açtığınız uygulamalara, konuştuğunuz sürelere kadar birçok alanda veri madenciliği yaparak gelir elde ediyorlar. Günümüzde reklam verenler ya da potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen firmalar artık bu yöntemi kullanıyor.

Öyle bizim ülkemizdeki gibi uygulama yazıp hemen para kazanalım derdine düşüp, pro sürümü al, altın al, chip al, para ver reklamları kapat demiyorlar.

(Ekşi Şeyler)

Etiketler
Para Uygulama WhatsApp