Zyxel, Multi Gig Wi-Fi çözümlerini tanıttı

Zyxel, Amsterdam’da düzenlenen Broadband World Forum 2019'da yeni nesil Wi-Fi çözümlerini pazarın beğenisine sundu.

Zyxel, Multi Gig Wi-Fi çözümlerini tanıttı

Zyxel, Amsterdam’da düzenlenen Broadband World Forum 2019'da yeni nesil Wi-Fi çözümlerini pazarın beğenisine sundu.

Zyxel’in Servis sağlayıcılara yönelik olarak geliştirdiği yeni nesil iletişim çözümleri; MPro Meshve 10G PON sunduğu maliyet avantajı, hız kapasitesi ve üstün performans gibi özelikleri ile telekom profesyonellerinden tam not aldı.

Evde ve ofislerde internet erişim deneyimini en üst seviyeye taşıyan, gigabit bağlantı kalitesi ile yüksek performans vaat eden Zyxel’in yeni WiFi 6(11ax) çözümleri de fuar katılımcılarının odaklandığı ürünler arasında yer aldı.

Zyxel’in yeni nesil WiFi 6 (AX) destekli modem ve erişim noktaları 802,11ac teknolojisi destekli ürünlere kıyasla çok daha yüksek hız sunuyor.

802.11ac destekli ürünler teoride en fazla 3466.8 Mbit hıza ulaşabilirken, AX destekli ürünler ile 10.53 Gbit seviyelerine ulaşmak mümkün oluyor. Bu da üç kat hız anlamına geliyor. Zyxel Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar’ın verdiği bilgiye göre Wi-Fi 6, artan IoT cihazları için bazı yenilikçi teknolojileri de beraberinde getiriyor. Örneğin; Wi-Fi 6 ile kullanıcılar daha hızlı ve daha güvenli bağlantı sağlayabiliyorlar. 10 Gbps’a hız vaadinde bulunan yeni nesil modemler; eski nesil modemlere göre daha düşük güç tüketimi sağladığından Wi-Fi’a bağlanan akıllı telefon ve taşınabilir bilgisayarlara daha uzun pil ömrü sunabiliyor.

Wi-Fi 6 destekli ürünler, yüzde 400 daha fazla kapasite imkanı vaat ediyor. Böylece okul, hastane, stadyum tiyatro ve konferans salonları gibi yüksek yoğunluklu ortamlarda daha efektif iletişim imkanı sağlanıyor.

Nesnelerin İnterneti-IoT kavramı ile WiFi ağına bağlı cihaz sayısı ve anlık veri akışı her geçen gün daha da artıyor. Üretim merkezlerinde artan robot kullanımı, sanal gerçeklik gibi kavramlar nedeniyle de daha yüksek hız ve maksimum kapasite talebi en üst düzeye çıkıyor. Bu nedenle aynı anda çok sayıda cihazın desteklenmesi iletişim altyapılarında bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Zyxel’in yeni nesil WiFi 6 çözümleri bireylerin ve kurumların tüm bu gereksinimlerini karşılıyor.

Wi-Fi 6’nın, 2024 yılında kablosuz bağlantı teknoloji ürünlerinin yarısından fazlasında yer almasının beklendiğini belirten Zyxel Broadband EMEA Başkan Yardımcısı Allen Lin şöyle konuşuyor: “Cihaz sayısındaki artış nedeniyle, bant genişliği talepleri de katlanarak artıyor. Bu nedenle internet servis sağlayıcıların da müşterilerinin taleplerine ayak uydurması gerekiyor. En yeni çözüm yelpazemiz, bu yeni trendler paralelinde tasarlandı. Yeni WiFi 6 ürün ailemiz ile; ultra hız, tüm evde yüksek kapasite WiFi kapsama alanı, hareket halindeyken bile kesintisiz bağlantı, optimum seviye gigabit deneyimi avantajı sunuyor.”

10G PON ile ağ trafiğinizi rahatlatın

Zyxel Dünya Geniş bant Forumu’nda servis sağlayıcılarına yönelik olarak geliştirdiği yeni iletişim çözümlerini de sergiledi. Servis sağlayıcılar Zyxel’in standında Zyxel 10G PON Optik Hat Terminali Optical Line Terminal *OLT ve Zyxel 10G PON Optik Ağ Terminali Optical Network Terminal *ONT ile ev kullanıcılarına gigabit seviyesinde yüksek kapasitede nasıl iletişim hizmeti sunabileceklerine dair bilgiler edindiler.

Zyxel’in 5G New Radio (NR ) gibi sabit hat kablosuz erişim çözümlerinin de F38 no’lu standa sergilendiği etkinlik, 17 Ekim Perşembe günü sona eriyor.

Etiketler
Amsterdam