Milyonlarca telefon kullanıcısı tehlikede! SMS ile telefonunuz hacklenebilir...

Telefon sahibinin konumunun takip edilmesini ve aramalara müdahale edilmesine neden olabilen SIM kartı açığı tespit edildi.

Milyonlarca telefon kullanıcısı tehlikede! SMS ile telefonunuz hacklenebilir...

Telefon sahibinin konumunun takip edilmesini ve aramalara müdahale edilmesine neden olabilen SIM kartı açığı tespit edildi.

Telefon sahibinin konumunun takip edilmesini ve aramalara müdahale edilmesine neden olabilen SIM kartı açığı tespit edildi. Üstelik 1 milyar mobil kullanıcıyı etkilediği düşünülen açığın telefonu ele geçirmesi için kullanıcılara bir SMS göndermesi yeterli oluyor.

SIM kartlarda yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Tespit edilen bu SİM kart açığı, 30’dan fazla ülkedeki operatörlerin kullandığı SİM kartlarını etkiliyor. Üstelik bu açık, güvenli olduğu düşünülen e – SIM teknolojisi üzerinde de etkili olabiliyor. Bu SİM kartı açığı nedeniyle hackerlar tarafından atılan tek bir SMS ile, işletim sistemi ve cihaz farketmeksizin telefon üzerinde kontrol sağlayabiliyor.

YERİNİZE BANKACILIK İŞLEMİ YAPABİLİRLER

SİM kartı üzerindeki bu güvenlik açığı sayesinde hackerlar bir SMS ile, mesaj gönderebilir, arama yapabilir, internet sayesinde tarayıcınızı belirli yerlere yönlendirebilir ve konum bilgisi gönderebilir. Bu açığın yarattığı en büyük tehlikelerin başında ise bankacılık işlemleri geliyor. Hackerler telefondan kullanıcının yerine işlem yaparak, kişiyi büyük maddi zararlara uğratabilir.

TÜM MODEL TELEFONLAR TEHLİKEDE

SIM kartlarda yerleşik bir teknoloji olmasından dolayı tüm marka ve modelden cep telefonlarını saldırıya açık olduğu ifade edildi.

SIM kartlarda yer alan açık, S @ T Tarayıcısı teknolojisinden kaynaklanıyor. Genel olarak SIM kartta gezinmek için kullanılan bu teknoloji, telefonda tarayıcı açmak, arama yapmak ve zil sesi çalmak gibi işlevler için kullanılabiliyor. Hackerlar, ahizeye gönderilen proaktif komutları tetiklemek için S @ T Tarayıcı işlevini kullanarak mağdurlara mesaj gönderebiliyor. SMS yolu ile gelen verilerin indirildiği telefonlar hackerlar tarafından kontrol edilebiliyor.

Etiketler
Telefon