WhatsApp, biliyorsunuz uzun süredir yanlışlıkla gönderdiğiniz bir mesajı, videoyu ya da fotoğrafı silmenize imkan tanıyor. Ancak burada iPhone tarafı için can sıkan bir güvenlik açığı bulunuyor.

WhatsApp’ın iPhone sürümü karşı taraftan gelen fotoğrafları / videoları standart olarak (İlk yüklendiğinde açık) telefonun “Fotoğraflar” bölümüne kaydediyor. Söylendiği kadarıyla uygulama buraya kaydedilen içerikleri kendi başına silemiyor.

Yani siz gönderdiğiniz bir fotoğrafı ya da videoyu WhatsApp içerisinden sildiğiniz zaman bu medya dosyaları karşı tarafın “Fotoğraflar” uygulaması içinde kalmaya devam ediyor.

Bu şekilde özelliğin hiçbir anlamı kalmazken, Android uygulamasında böyle bir sorun bulunmuyor. Sorun iPhone kullanan arkadaşları bulunan Android kullanıcılarını da ilgilendiriyor. Bu açıdan herkesin ne gönderdiğine mutlaka daha dikkatli olması gerekiyor.