Tinder’a rakip: Facebook Dating yayınlandı!

Facebook arkadaşlık servisi geliştirdiğini 1 yıldan uzun bir süre önce açıklamıştı.

Tinder’a rakip: Facebook Dating yayınlandı!

Tinder gibi diğer arkadaşlık platformlarına rakip olmak isteyen internet devi, Facebook Dating isimli uygulamasını bu gün yayınladı.

Uygulama başta ABD olmak üzere 20 ülkede yayınladı. Uygulama ABD’ye ek olarak Güney Amerika ve Asya kıtasında bulunan ülkelerdeki kullanıcılara da sunuldu. Avrupa da bulunan kullanıcılara ise 2020’de sunulması planlanıyor.

Facebook Dating ile gelen yeni özellikler
Facebook, Dating uygulaması için piyasaya sürülen iki yeni özelliğini duyurdu. Bu özelliklere göre Instagram profilinizi ve Facebook profilinizi uygulamaya ekleyebiliyorsunuz. Ek olarak Screet Crush özelliği sayesinde hoşlandığınız, konuşmayı planladığınız kişileri özel listenize ekleyebileceksiniz.

18 yaşından büyük kişilerin kullanabildiği uygulama hikaye ve fotoğraf paylaşımına da imkan sağlıyor.

Uygulama aynı etkinlikleri takip eden, aynı ilgi alanlarına sahip olan ve aynı sayfaları takip eden kişileri eşleştirme amacıyla çalışıyor.

Facebook’un uygulamadaki en büyük amacı eşleşmeleri güvenli bir şekilde yapmak ve kullanıcılarını kötülüklerden korumak. Bunun için uygulama kişilerin buluşma konumlarını en güvendikleri kişilerle paylaşmasına olanak sağlayacak. Ek olarak uygulama, yapılacak eşleşmeleri yalnızca arkadaşlarımın arkadaşları olarak seçebilme imkanı da sunuyor.

Uygulamanın ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

Etiketler
Facebook