Influencer Marketing ajansları

İnfluencer adını sıkça duyuyoruz. Peki influencer nedir?

Influencer Marketing ajansları

İnfluencer adını sıkça duyuyoruz. Peki influencer nedir sorusuna cevap verecek olursak internet üzerinden bir fenomenin kendi sayfasında kendi takipçilerine yapmış olduğu reklam çalışmasıdır.

Aslında influencer marketing olarak adlandırmak bu çalışmayı daha doğru olacaktır. Bu çalışmadaki fenomen ise influencer olarak adlandırılmaktadır. İnfluencer marketing çalışmaları genel olarak sosyal medya platformları üzerinde sayfa sahibi olan kişilerin bir marka veya ürünü kendi takipçilerine sunduğu, tanıttığı reklam çalışmasıdır.

Bu çalışmalarda kilit nokta ürünün doğrudan hedef kitleye iletilmesidir. Son dönemlerde influencer marketing çalışmaları oldukça artış gösterdi. Bu artışın ardında pek çok farklı sebep yatıyor. Bu sebeplere sırası ile bakacak olursak başta influencer marketing çalışmaların diğer reklam çalışmalarına göre çok daha düşük maliyetlere yapılıyor olması geliyor.

İnfluencer marketing çalışmalarında maliyeti düşük olması markaların bu yolu tercih etmelerinde en büyük sebep olarak gösteriliyor. İnfluencer marketing çalışmalarının tercih sebeplerinden bir diğeri ise yapılan reklam çalışmasının doğrudan hedef kitleye ulaşmasıdır.

Buna örnek vermek gerekirse bir otomobil aksesuar ürünleri satışı yapan markanın influencer marketing çalışmasını otomobil yayınları yapan bir YouTube kanalı ya da İnstagram sayfası ile yapması doğrudan hedef kitleye ulaşacak bir yöntemdir. İnfluencer marketing çalışmaların tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise son dönemlerin en popüler yayın organları arasında TV’nin yerine YouTube, Twitch gibi platformların almış olması gösteriliyor.

Bu çalışmaları gerçekleştirmek için ülkemizde ve tüm dünyada birçok influencer marketing ajansları bulunuyor. Bu ajanslar sayesinde markalar ve fenomen isimler bir araya gelerek reklam çalışması gerçekleştirilmektedir. Ayrıca influencer marketing ajansları portföylerinde pek çok influencer ile anlaşarak markalara farklı seçenekler sunmaktadır.

Sosyal medya fenomenleri ajanslar ile yaptığı anlaşmalar sonrasında markalardan reklam çalışması teklifleri almaktadır. İnfluencer marketing çalışmaları başta İnstagram ve YouTube olmak üzere Twitch, Facebook, Twitter gibi pek çok farklı sosyal medya platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Bu platformlar üzerinde fenomen isimler kendi alanlarında ürünleri deneyimleyerek takipçilerine sunmakta ve çoğu zaman hediye etmektedir. Günümüzün reklam yöntemleri arasında yer alan influencer marketing çalışmalarının ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşması bekleniyor.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Market