Apple Watch uygulamalarından biri kapatıldı

Apple Watch uygulamaları adına yeni bir iptal haberi Google tarafından resmi bir şekilde duyuruldu.

Apple Watch uygulamalarından biri kapatıldı

İnovatif ev teknolojileri kategorisinde farklı bir varyanta (akıllı saat aracılığı ile) sahip olan termostat (ısıdenetir) uygulaması, akıllı saatler sayesinde kullanılabiliyordu. Peki, bir akıllı termostat uygulaması olan Nestneden kapatıldı?

Apple Watch uygulamaları bölümünden bir uygulama kaldırıldı
Google, ortam sıcaklığını ölçmek amacıyla piyasaya sürdüğü Nest uygulamasını hem kendi marketinden hem de Wear OS platformundan kaldırmaya karar verdi.

İlgili uygulama, bugünden itibaren, bir kişi tarafından ev içerisinde veya başka bir yerde kullanıldığı takdirde “Nest, Wear OS tarafından artık desteklenmiyor.” mesajını ekrana veriyor.

Müşterilerine bu sistemi cihazlarında daha fazla tutmama tavsiyesi veren Google, Nest projesini neden rafa kaldırdığını şu sözleriyle açıkladı: “Nest’in akıllı saatlerdeki kullanım oranlarına bir göz attık. Karşılaştığımız manzara, hiç iç açıcı değildi. Çok az sayıda kişi bunu kullanmayı tercih ediyor. Ekibimiz, mobil uygulamalar ve sesli etkileşimler yoluyla daha yüksek kaliteli deneyimler sunmaya odaklanarak vaktini daha verimli bir şekilde kullanacak.”

Etiketler
Google Apple Uygulama