Yaz aylarında artıyor: Kulak enfeksiyonlarına karşı 7 etkili önlem

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte deniz ve havuz sezonu açılırken enfeksiyonlar tatilleri zehir edebiliyor. Özellikle kulak sağlığı açısından bazı önlemlere dikkat etmek sorunların önüne geçebiliyor.

Haberin devamı için tıklayınız

Dış kulak enfeksiyonlarında yaz aylarında artış yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arif Ulubil, kulaklarımızda birçok soruna davetiye çıkaran yaz risklerine karşı uyarılarda bulundu ve bu risklere karşı alınması gereken 7 etkili önlemi açıkladı.

İşitme görevinin yanı sıra vücudun dengesini sağlamada da çok önemli bir rol oynayan, vücudumuzun en karmaşık organları arasında yer alan kulaklarımız özellikle yaz aylarında önemli risklerle karşı karşıya kalıyor. KBB Uzmanı Prof. Dr. Arif Ulubil yaz aylarında özellikle dış kulak yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek “Yüzülen havuz veya denizin temiz olmaması çoğunlukla kulakta enfeksiyona yol açabiliyor. Ayrıca havuzdaki klor dış kulak yolunun dış etkenlere karşı direncini düşürüyor. Su teması sonrası kulakların nemli bırakılması ise özellikle mantar enfeksiyonlarının gelişimine neden oluyor” diyor.