Yurttaşlardan 'ÇED gerekli değildir' kararına tepki!

Abone ol

Kırklareli Valiliğinin, 2018 yılında ağaçlandırılan Pınarhisar ilçesindeki Ataköy bölgesi için verdiği "ÇED kararı gerekli değil" kararı, vatandaşları isyan ettirdi.

Kırklareli Valiliğinin, 2018 yılında ağaçlandırılan Pınarhisar ilçesindeki Ataköy bölgesi için verdiği "ÇED kararı gerekli değil" kararı, vatandaşları isyan ettirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre yolu projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı” verilmesinin ardından toprak alımı ile birlikte ağaçların kesilmesine halk tepki gösterdi.

Köy Muhtarı Recep Turhan, köy azalarıyla beraber Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe vererek konuyu tekrar gündeme getirdi. Ataköy’de 104 ada 1 parsel nolu alanın daha önce 'Fidanlar Fidanlar ile Büyüyor' projesi kapsamında ağaçlandırıldığını anımsatan Muhtar Turhan, ilgili şirketin bu alandan çevre yolu projesi için toprak aldığına dikkat çekerek buna izin verilmemesini istedi.

TEMA Vakfı Gönüllüleri ile birlikte köy kahvehanesinde Ataköy halkına seslenen gönüllü Hakan Dedeoğlu da şunları söyledi:

"Pınarhisar Kaymakamımızın konuyla ilgili hassasiyeti olduğunu köy muhtarımızdan duyduğumuzda gerçekten umutlanmıştık. Bu konuda Vali bey ile görüşüleceğini muhtarın söylemesi çevrede önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti. Bizler olumlu bir sonuç beklerken 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı yetkililerce resmiyete konuverdi. Muhtarlık da buna istinaden köy halkı adına düzenlenen resmi itiraz dilekçesini İl Çevre müdürlüğüne verdi. Umarız tüm bu karmaşıklıklar karşısında akıl galip gelir. Ve alınacak sonuç yanlışlıklara sebebiyet vermez ve herkese hayırlı olur.''

İzmir'de deniz yeşile büründü Çevre Boğaziçi Üniversitesi'nin arazi statüsü değiştirildi: 'Dava açacağız' Çevre Köylülerin mücadelesi sonuç verdi: Mahkemeden OSB projesi hakkında karar Çevre Trakya'da, İstanbul'un suyunu karşılayan barajlar kurudu Çevre