Yarkadaş'tan özel bankalara: 'İnsanlar canını mı korusun, kredi kartını mı düşünsün, sizinle mi uğraşsın?'

Abone ol

Barış Yarkadaş özel bankaların yurttaşların kredilerini 'faizle erteleme' kararını eleştirdi.

GERÇEK GÜNDEM - Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programının konukları gazeteciler İsmail Saymaz ve Barış Yarkadaş'tı. Halk TV'de koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye'de alınan önlemler ve bankaların açıkladığı sözde destek paketleri masaya yatırıldı.

Gürkan Hacır'ın, "Özel bankalar halen daha kredi takibinin peşindeler" sözleri sonrası CHP 26. Dönem Milletveli ve gazeteci Barış Yarkadaş, özel bankaların yurttaşların kredilerini 'faizle erteleme' kararını yerden yere vurduğu açıklamaları şöyle:

"Her biriniz bu ülkeden haksız kazançlar elde ettiniz. Yurttaşların sırtına bindiniz, bir kene gibi yapıştınız. İnsanların kanını emdiniz, sömürdünüz. Haksız paralar kazandınız. Tuzağına düşürdüğünüz o bankalardan verdiğiniz kredilerden dolayı borç batağına sapladığınız, cazip paralarla kredi verdikten sonra yurttaşların ümüğünü sıktığınız dönemlerde dünyalar kadar haketmediğiniz paralar kazandınız.

"BU NASIL BİR YÜZSÜZLÜKTÜR?"

Hiçbiriniz fedakarlık yapmıyorsunuz. Kredisini erteletmeye giden yurttaşa "Sizin kredinizi erteleyeceğiz ama, 3 ay sonra faizi ile alacağız" diyorsunuz. Bu nasıl bir yüzsüzlüktür? Siz bu ülkenin bankası değil misiniz? Bu ülkeden milyarlarca lira para kazanmadınız mı? Emekçinin kredi kartına bloke koyup, maaşına bloke koyup, avukatlar aracılığı ile hacizler uygulatmadınız mı?

"İNSANLAR CANINI MI KORUSUN, KREDİ KARTINI MI DÜŞÜNSÜN?"

Bu ülke için ne zaman fedakarlık yapacaksınız? İnsanlar canını mı korusun, kredi kartını mı düşünsün, sizinle mi uğraşsın? Bu nasıl bir yüzsüzlüktür? Bu ülkeden eğer para kazanacaksanız. Bu ülke varsa siz de varsınız. Emekçinin hala evine telefon açıp "Kredi kartını yatırmadınız" demek, utanmazlıktır. Bu ülkede yaşamıyor musunuz siz?

İnsanlara telefon açacağınıza kampanya başlatın. Doktorlarımızın koruyucu malzemesinin olmadığı ortada. Kimse kendini kandırmasın!

"3 AY BEDEL ÖDEYİP KİMSEDEN KAR ALMAYACAKSIN!"

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nden hemşire yazmış "Sadece bir maske verildi onu da 8 saat kullanabiliyorum. 8 saatten sonra kullanabileceğim bir maske" yok diyor. Bu ülkeden para kazanacaksan 3 ay bedel ödeyeceksin! 3 ay kimseden kar almayacaksın. Bu krizin 3 ay içerisinde bitip bitmeyeceği de belli değil. Çünkü iktidar bu krizi yönetemiyor. Ülke karantinası ilan etmediği için hastalık yayılıyor.

VAKA 40 İLE YAYILDI!

Bugün çok önemli bir şey oldu! Çin'den gelen ilaç 40 ile gitti! Bu ne demektir? Türkiye'nin her yerine yayılmış. O 40 ilden merkezlerden belli ki tüm illere dağıtılacak. En azından 40 ilde bu vakanın yaygınlaştığını anlıyoruz. O zaman herkes üzerine düşeni yapacak. Bu aç gözlülüğü bırakacak! Yanımızda Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı sürüyor. Çok mu acil? AKM'nin yapılmasını isteyen bir yurttaşım ama diyorum ki kardeşim yapmayın, etmeyin, durun! 3 ay, 4 ay durun!

Bugün bir görüntü izledim. Tuzla'daki tershanelerde işçiler 300 kişi aynı anda yemek yiyor. O tershanenin sahibi hiç mi vicdanın yok kardeşim? Gerçekten hiç mi vicdanın yok? Ya bir gemi yapmasan, bir sene para kazanmasan ne olur? 300 işçiyi aynı anda o tershanede nasıl bir araya getirip yemek yediriyorsun?

BARIŞ YARKADAŞ'IN HALK TV'DE ÖZEL BANKALARI YERDEN YERE VURDUĞU AÇIKLAMALARININ TAMAMI ŞÖYLE:

Fatih Portakal'dan Fahrettin Koca'ya 'sokağa çıkma yasağı' sorusu Medya Tutuklu gazeteciler Terkoğlu ve Pehlivan’ın eşleri: Gazeteciliğe devam edecekler Medya Emin Çölaşan'ın +65 listesini gören Özkök'ün aklına gelen fıkra Medya Ahmet Hakan bahçedeki kulübeleri görmedi! 'Önce çalışanlarımızın sağlığı' Medya