Verem, dünyadaki ilk 10 ölüm sebebinden biri

Abone ol

Verem, 2017 yılında 1,6 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Hastalığa tanı konulamamasının sebebi ise sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve ekonomik sorunlar...

Geride bıraktığımız yüzyılın en öldürücü hastalıklarından olan veremden ölümler üretilen aşılar ve alınan erken önlemlerle azaltılsa da tehike devam ediyor. Verem ya da diğer adıyla tiberkülozun sadece 2017 yılında 1,6 milyon kişinin ölümüne neden olduğu açıklandı.


Verem Propaganda Haftası nedeniyle Türk Toraks Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Aylin Babalık, toplum sağlığı açısından önemli olan bu hastalık ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Doç. Dr. Babalık, “Tüberküloz, halen dünyadaki ilk 10 ölüm sebebinden biri olarak en fazla ölüme sebep olan enfeksiyon hastalığı olarak dikkat çekiyor. 2017 yılında 1,6 milyon kişi bu sebeple yaşamını yitirdi” dedi.


KABUL EDİLEMEZ ÖLÜMLER


Ölümlerin yüzde 95’inin düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşandığına dikkat çeken Doç.Dr. Babalık, “21. yüzyılda milyonlarca insanın bu önlenebilir ve iyileştirilebilir hastalıktan hayatlarını kaybetmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.


Hastalığın ölümle sonuçlanabilmesine karşın önlenebilir ve tedavi edilebilir olmasına dikkat çeken Doç. Dr. Babalık şu ifadeleri kullandı: “Dünya genelinde her yıl 10 milyon yeni hastanın ortaya çıktığı biliniyor. Bu hastaların ancak yüzde 64’ünün raporlandığı, yüzde 36’sının ise kayıtlarda yer almadığı biliniyor. Hastalara tanı konulamamasının en önemli nedenleri özellikle Afrika ve Asya’da, sağlık hizmetlerinin yetersizliği, yoksulluk ve ekonomik sorunlardır.”

Her diş hassasiyetinin tedavi yöntemi farklıdır Sağlık Bilkent Şehir Hastanesi seçim için tamamlanmadan açılacak! Sağlık Bu yiyecekleri birlikte saklamayın! Sağlık Grip ve nezleyi birbirine karıştırmayın Sağlık