Türkiye’nin 5 büyük şehrini birbirine bağlıyor

Abone ol

Son verilere göre Türkiye’nin 5 büyük şehrini birbirine bağlayan ZES’in elektrikli araç şarj istasyonunun bulunduğu lokasyon sayısı 77’ye, soket sayısı ise 168’e yükseldi.

Fosil yakıtlı araçlara alternatif olarak kullanılması hedeflenen elektrikli araçlar; çevreci ve tasarruflu yönleri, sıfır emisyonlu ve gürültüsüz olmalarıyla öne çıkıyor. Ancak ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşması ve üreticilerin Türkiye pazarına girmesi için belirli altyapı koşullarının da sağlanması gerekiyor.

Bu konuda ise şirketlerden çeşitli adımlar atılırken yerli ve yenilenebilir enerjinin önde gelen şirketlerinden Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) markasıyla bu alana yatırım yapmaya devam ediyor.

Sözcü'de yer alan habere göre hayata geçirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi Türkiye'nin büyük şehirlerini birbirine bağlayan ZES, aynı zamanda sürücülerin Ege ve Akdeniz kıyılarına kesintisiz sürüş yapmasını sağlıyor. Bununla beraber halihazırda istasyonu bulunan şehirlere de alternatif rotalar için iyileştirmeler yapan ZES, bu kapsamda lokasyon, istasyon ve soket sayısını da her geçen gün artırıyor. Bugün 77 farklı lokasyonda, 122 üniteyle ve 168 soket sayısıyla hizmet veren ZES, lokasyon sayısını ilk etapta 100'e çıkarmayı hedefliyor. Uzun vadeli hedefi ise 1000 istasyona erişmek.

ZES şarj istasyonlarında hızlı şarj hizmeti de bulunuyor

Temel olarak normal (AC-22kW) ve hızlı (DC-100kW) olmak üzere iki tip şarj istasyonu bulunan ZES, hızlı şarj noktalarında araç tipi ve modeline bağlı olarak 30-60 dakika arasında şarj imkânı sunuyor. Hızlı şarj noktalarında aynı anda dört araca hizmet verilebiliyor.

Kimyasal yağmur nedir, nasıl oluşur, İstanbul'da kimyasal yağmur riski var mı? Çevre Çocuklar 'iklim grevi' için bir arada: 'İklim bir banka olsaydı...' Çevre Salda Davası’nda belge istenen Bakanlık 15 gün ek süre istedi Çevre Taş ocakları sonunu getirdi... Flamingoların bir gölü daha kurudu Çevre