Türkiye'de eğitimin özeti: MEB'in yaptığı yazım yanlışına bir de Ziya Selçuk eklenince...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs döneminde eğitim eksiklerini gidermek için rehber olarak bir site açtı. Sitenin ana başlığı olarak görünen kısmında yapılan yazım yanlışı ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

GERÇEK GÜNDEM - Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs döneminde eğitim eksiklerini gidermek için rehber olarak bir site açtı. Sitenin ana başlığı olarak görünen kısmında yapılan yazım yanlışı ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

"Telafide ben de varım faaliyet haritası" adı altında yayımlanan haritada bağlaç olan -de'nin birleşik yazılması sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

MEB, gelen tepkiler üzerine bağlaç olan -de'yi ayırarak haritayı yeniden yayımladı:

MEB'in yaptığı yazım yanlışından sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un paylaşımı da şoke etti. Milli Eğitim Bakanı birleşik yazılması gereken "da/de" ekini, bağlaç olarak yazdı.

MEB açıkladı: İşte telafi eğitim uygulamasının detayları Eğitim LGS soruları hakkındaki skandalda yeni gelişme! Yayınevinin o videosu ortaya çıktı Eğitim YKS sınav belgeleri erişime açıldı Eğitim '8 yıl Boğaziçi'nde ders verdim' demişti: Melih Bulu'ya bir darbede üniversite kayıtlarından Eğitim