Sivas'ta 4 köyde daha 'koronavirüs' karantinası

Abone ol

Sivas'ta, 3 köy daha koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Sivas'ta, 3 köy daha koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Sivas Valiliği tarafından Yıldızeli ilçesinin Üyük ve Koyulhisar'ın Kurşunlu ile Yağcılar köyleri karantina altına alındı.

İkinci bir emre kadar köylere giriş-çıkışlar yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Şehir dışı çok fazla hemşehrimizi ağırladığımız için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" denildi.

Sivas'ta daha önce Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı, Dilekli ile Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri karantina altına alınmıştı. Koronavirüs nedeniyle kentte karantinaya alınan köy sayısı 8'e yükseldi.

BİR KÖYE DAHA KARANTİNA

Sivas'ın Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü de karantinaya dahil edildi. Köyde koranavirüs (covid-19) vakası görülmesi üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu tedbir amacıyla köyün karantinaya alınmasına karar verdi. Özellikle şehir dışından köye çok gelen olması nedeniyle bu kararın alındığı açıklandı. Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köyümüzün sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere her türlü giriş çıkış yasaklanmıştır" denildi. Köy 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Böylece Sivas'ta karantinaya alınan köy sayısı da 9 oldu.

Florya'daki yurtta karantina süreci tamamlandı: Vatandaşlar tahliye edildi Güncel Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal'dan korkutan açıklama: İpin ucunun kaçtığı yerler var Güncel 112'yi arayıp yardım istedi! Hastaneye götürmek isteyen ekibe saldırdı Güncel Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 214'e yükseldi Güncel