Sanatçı Omar Souleyman Şanlıurfa'da gözaltına alındı

Abone ol

Suriyeli ses sanatçısı Omar Souleyman, 'örgüt üyesi olduğu2 yönündeki suçlamayla gözaltına gözaltına alındı.

Suriyeli ses sanatçısı Omar Souleyman, Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde askerlerce düzenlenen ev baskınında, 'örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. Souleyman, İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Suriye’deki iç savaş sonrası yaklaşık 10 yıl önce Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelip yerleşen Souleyman, ekmek fırın işletiyordu.

OMAR SOULEYMAN KİMDİR?

Omar Souleyman, 1966 yılında Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde bulunan Resulayn şehrinde doğdu. Kariyerine 1994 yılında part-time düğün şarkıcısı olarak başladı.
500 stüdyo ve canlı albümü yayınlada. Bunların neredeyse tamamı düğünlerde çalınmak için oluşturuldu. 2006’da Sublime Frequinces tarafından keşfedildi.
2011'de Björk'ün, Crystalline serisinin bulunduğu Biophilia albümü için üç remiks yaptı. Ocak 2013'teki yeni albüm Wenu Wenu, İngiliz plak şirketi Ribbon Music tarafından yayınlandı. En popüler şarkılarından biri ise Warni Warni.Dabke müziğini elektronika ile buluşturarak tamamen farklı bir yorum getiriyor Omar Souleyman.

İstanbul'da da hissedilen Düzce depremi sonrası Prof. Dr. Haluk Selim'den korkutan uyarı Güncel Düzce'deki deprem anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi Güncel Düzce'de deprem: Sarsıntı anları görüntülendi Güncel Düzce'deki deprem İstanbul'da da hissedildi: Taksim Meydanı'ndan görüntüler Güncel