Sahibinin 'Ben de Çinli'yim' açıklamasının ardından Mado'ya boykot çağrısı: Demet Akalın da katıldı

Abone ol

Mado'nun sahibi Mehmet Sait Kanbur, Çin radyosuna yaptığı açıklamada, "Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim" dedi. Kanbur'un açıklamasının ardından sosyal medyada Mado'ya boykot çağrısı yapıldı.

Mado'nun sahibi Mehmet Sait Kanbur'un Çin radyosuna yaptığı açıklamalarının ardından Uygur Türkleri'nin yaşadıkları hatırlatılarak tepki gösterildi. Mado'ya boykot çağrısı yapanlar arasında şarkıcı Demet Akalın da yer aldı.

Türkiye’deki Uygur derneklerinin geçtiğimiz ay Mado’nun Çukurambar şubesinde yapacakları basın açıklamasını, "Çin’deki yatırımlarımız zarar görür" gerekçesiyle iptal eden Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur Çin radyosuna konuştu. Kanbur, işin ekonomik tarafına vurgu yaparak yaptığı açıklamada, "İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim" ifadelerini kulandı.

TEPKİ GÖSTERENLER ARASINDA DEMET AKALIN DA VAR

Kanbur'un bu açıklamaları, sosyal medyada yankı buldu. Uygur Türkleri'nin yaşadığı zulmü hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, Mado'yu boykota çağırdı.

Mado'nun sahibi Kanbur'a tepki gösterenler arasında şarkıcı Demet Akalın da vardı. Akalın, "Ulan bi dondurmanı yerdim zıkkım olsun daha yersem" diye yazdı.

Kanbur'a gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Filistinli Siwar Keblawi'nin ölümüne ilişkin davada aile üyeleri hakkında karar Güncel Düzce depremi Marmara depremini tetikler mi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan merak edilen soruya yanıt Güncel Boğaziçi öğrencileri aylarca tutuklu kalmıştı: 'Sergi' davası ertelendi Güncel Sedat Peker'den Soylu'ya: Sana Kolombiya'yı sorarlarsa ne cevap vereceksin? Güncel