RTÜK baskısına karşı protesto çağrısı: Aydınlık için bir dakika karartma

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Halk TV ve TELE 1 kanallarına verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına tepkiler sürüyor. TELE 1 TV son 25 yılın en ağır yaptırımı olan cezaya “Aydınlık için bir dakika karartma” çağrısı yaptı.

TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın imzasıyla yayımlanan çağrı metninde “TELE1 ve Halk TV ekranlarının karartılacağı 5 gün boyunca, saat 21.00’de RTÜK’ün ekran karartma cezalarını doğru bulmayan bütün televizyon kanallarını 1 dakika süreyle ekran karartmaya çağırıyoruz.

Bu süre içinde, TELE 1 ve Halk TV’ye uygulanan sansüre karşı çıkan aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin de davet edilecekleri hiçbir TV programına katılmamalarını öneriyoruz.

Düşünce ve ifade özgürlüğünden yana bütün meslektaşlarımızın bu çağrıya uyacağına inanıyor; basın ve ifade özgürlüğü için bütün toplumu dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Baro başkanlarını takip ederken gözaltına alınan gazeteci Sibel Hürtaş serbest bırakıldı Medya EGM'den gazeteci Sibel Hürtaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama Medya Fatih Portakal ile Tele1 arasında 'ekran karartma' polemiği Medya Baro başkanlarını takip eden Gazeteci Sibel Hürtaş gözaltına alındı Medya