Normalleşmede yeni adımlar: Hangi yasaklar devam edecek?

Abone ol

Türkiye 5 Temmuz'dan itibaren yeni bir döneme giriyor. 2020 Mart ayından bu yana hayatımızda olan koronavirüs yasakları yarın sona eriyor. Kademeli normalleşmede üçüncü ve son aşama yarın başlıyor.

Koronavirüs ile mücadelede yeni bir dönem 5 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Yeni normalleşme kapsamında Türkiye'nin gözü kulağı dört gün sonra toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’na çevirdi.

Bir başka ifadeyle tüm gözler 5 Temmuz'a çevrilmiş durumda...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından tüm Türkiye'nin merakla beklediği normalleşme kararlarını açıklayacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasıyla 5 Temmuz'dan itibaren girilecek normalleşme sürecinin detayları belli oldu.

Genelgede kafe, restoranların açılış-kapanış saatleriyle, nişan-düğün gibi organizasyonların nasıl yapılacağına dair tüm detaylar verildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Son kabine toplantısı 21 Haziran'da gerçekleşmişti. Bakanlar Kurulu ise 15 gün arayla yapılıyor. Bu nedenle gözler 5 Temmuz'a çevrilmiş durumda...

İşte 5 Temmuz'dan itibaren geçerli olması beklenen yeni normalleşme adımları:

YENİ NORMALLEŞMEDE NELER OLACAK?

- Tüm sokak kısıtlamaları kaldırılacak.

- Şehirler arası seyahat sınırlamaları da sona erecek.

- Tüm iş yerleri ruhsatlarına uygun saatler arasında koronavirüsten önceki gibi açık kalabilecek.

- Kapalı yüzme havuzları, sinema salonları, hamamlar, sauna ve masaj salonları ile eğlence mekanları açılacak.

- İş yerlerinde saat 24.00’ten sonra canlı ya da kayıttan müzik yayını yapılamayacak.

- Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerlerine girişte ateş ölçümü, HES kodu sorgulaması, maske takma tedbirleri sürecek. Masalar arası mesafe 1.5 metre olacak. Aynı masada oturan kişi sayısı sınırlanmayacak

- Kahvehanelerde taş ve kağıt oyunları oynanabilecek. Masalar arası mesafe 1.5 metre olacak, müşteriler maske takacak.

- Nargile kafeler kapalı kalacak, hiçbir yerde nargile servisi yapılmayacak.

- Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinlikler, açık alanda kişi başı en az 4 metrekare, kapalı alanda ise 6 metrekare şartı ile düzenlenebilecek. Maske zorunlu olacak

- Şehiriçi veya şehirler arası toplu taşıma araçlarında yolcu kapasite sınırlaması kaldırılacak, maske takmak zorunlu olacak. Her yaştakiler kısıtsız seyahat edebilecek.

- Kamu kurum ve kuruluşları normal mesai düzenine dönecek.

- Nikah ve düğünlerde, kapalı yerlerde uygulanan kişi başına asgari 6 metrekare şartı sürecek, katılımcı sayısı sınırlanmayacak. Saat 24.00’ten sonra müziğe izin verilmeyecek.

- Sünnet, nişan ve kına gibi etkinlikler artık yapılabilecek.

- Piknik ve mesire alanları metrekareye 4 kişi düşecek şekilde planlanacak. Masalar arası en az üç metre olacak. Mangal yakılabilecek.

Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı Avusturya’dan istedi Güncel İğrenç teklif! 'Kocam, eniştesinden çocuk yapmamı istedi, kızımı istismar ettiler' Güncel Elmalı davasında Merve Akman ile ilgili şok detaylar ortaya çıktı! Güncel Normalleşmede yeni dalga riski! Uzmanlar uyardı Güncel