Muharrem İnce'den 'Türkiye ittifakı' yorumu

Abone ol

Muharrem İnce, Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' önerisini eleştirdi.

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' önerisini eleştirdi. İnce, ittifakı ucuz bir politik manevra olarak niteledi.

CHP'li İnce, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye İttifakı önerisi'ne dair açıklamalarda bulundu.

İnce, "Türkiye İttifakı önerisi ciddi ve samimi olmadığı gibi kamuoyuna yansıyan bilgilere bakıldığında da Türkiye’'in sorunlarına çözüm üretebilecek özelliklerden uzaktır. Çünkü kendi içinde demokratik değildir. Muhalefetsizliği esas almaktadır" ifadesini kullandı.

"İttifak hedeflere ulaşmak için yapılır" diyen İnce'nin paylaşımları şöyle:

"Hedefi demokrasiyi geliştirmek, güçler ayrılığını yerleştirmek, Türkiye’nin çağdaş demokratik bir ülke olması için yeni bir uzlaşma ortamı yaratmak olmayan hiçbir ittifak, Türkiye için çözüm değildir. Bu öneri Erdoğan’ın benim arkama düşün, beni güçlendirin, benim yaptığım hataları üstlenerek temizleyin, yüklerimden arındırın türünden ucuz bir politik manevradır.

​82 milyonun ittifakını isteyen, yurttaşlarında hedef birliğini arzulayan biri, muhalefete sabah akşam terörist, terörist destekçisi gibi yalanlarla örülmüş nefret dilini siyaset sanan biri olamaz.

82 milyonun ittifakını isteyen biri, muhalefet liderine düzenlenen linç organizasyonunun avukatı olmaya soyunmaz. Benim sorumlu olduğum yönetimde böyle bir olay nasıl oluyor diye utanır, sorumluluğunun gereğini yapar.

Binali Yıldırım'dan günler sonra seçimi kaybettiğini itiraf eden açıklama Siyaset CHP Parti Meclisi'ne yeni üye Siyaset Sultangazi CHP'den çocuk istismarına karşı eylem Siyaset İyice azıttılar! Kılıçdaroğlu'nun annesine çirkin sözler Siyaset