Milyonların merak ettiği soru: Ümitcan Uygun neden tutuklanmadı? Ailenin avukatından önemli açıklama...

Abone ol

Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Ümitcan Uygun’un neden tutuklanmadığıyla ilgili konuştu.

ATV habere konuşan şüpheli ölümüyle gündeme gelen Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Aleyna'nın sevgilisi Ümitcan Uygun'un UYAP'tan kontrol edildiğinde hiçbir HTS kaydının bulunamadığını belirtti.

Aleyna'nın tırnaklarında doku ve sperm bulunduğu, bunların Ümitcan Uygun'a ait olup olmadığının tespitinin istendiğini söyleyen Avukat Yıldırım, savcılıktan istenen bu rapor için henüz yanıt gelmediğini ve karşılaştırma yapılmadığını söyledi.

HENÜZ YANIT BULUNAMADI

Umur Yıldırım dikkat çeken sözlerine şöyle devam etti:

"'Aleyna Çakır'ın tırnakları arasında bulunan DNA ve sperm örnekleri Aleyna'yı bayıltana kadar döven Ümitcan Uygun'a mı ait?' sorusunun yanıtı merak edilirken gelecek açıklamalar sonucunda cevap bulacak. Ancak Aleyna'nın ölümünün üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen henüz yanıt bulunmadığı belirtilenler arasında yer alıyor. Aile ise olayın bir an evvel açıklığa kavuşmasını istiyor.

'BAĞLANTI BULUNMADI' GEREKÇESİYLE DOSYALAR AYRILDI

Ümitcan Uygun'un HTS kaydı çıkmadı. Aleyna Çakır'ın eksik HTS kayıtlarının geldiğini, Ümitcan'ın ise hiçbir kaydının gelmediğini belirtilirken dosyanın sürüncemede bırakıldığı ifade ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aleyna'nın darp edilmesiyle ölümü arasında bağlantı bulunmadığı gerekçesiyle dosyaları ayırdı."

DELİLLER KARARTILDI

Bunların hepsinin birbiri ile bağlantılı dosyalar olduğunu belirten avukat aynı zamanda "Şartlar oluştu ama tutuklanmadı" diyerek sözlerini tamamladı.

Katalog suçlar, cinsel saldırı, kasten öldürmenin dosyalarda bulunduğu, öte yandan somut kaçma şüphesinin olduğu belirtilirken delillerin karartıldığı ve tanıklar üzerinde baskı yapıldığı avukat tarafından açıklandı.

Eczanelerde koronavirüsle ilgili mart tedbirlerine dönüş sinyali Güncel TSK personeline 'düğün ve nikah' uyarısı Güncel TBMM'ye 'sağlıkta şiddet' önerisi: Şiddet uygulayanın SGK primi kesilsin Güncel Sevda Noyan'ın 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' soruşturmasında takipsizlik kararı Güncel