Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 4 odalı mağara imha edildi

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Yıldırım operasyonu hakkında bilgi verildi.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Yıldırım operasyonunda tespit edilen teröristlerin kullandığı 4 odalı mağara, içindeki mühimmat ve el yapımı patlayıcılar (EYP) ile imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde başarıyla devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında teröristler tarafından kullanılan bir mağara tespit edildi. 4 odası olan ve 50 teröristin barınabileceği genişlikte olduğu değerlendirilen mağarada çelik kapı ile ayrılmış bir rehine odası olduğu da belirlendi" denildi.

Mağara içinde yapılan aramada; 10 adet 81 ve 100 milimetrelik havan mühimmatı, 9 adet basma düzenekli EYP ele geçirildiği kaydedildi. Mağaranın tahrip edildiği, ele geçirilen mühimmat ve EYP'lerin de METİ timi tarafından imha edildiği bildirildi. (DHA)

Eski vekilin oğlunun öldüğü kazada sürücüye verilen ceza belli oldu Güncel Bakanlığın ilaç algoritması hakkında endişelendiren tartışma: 'Covid’e karşı etkili olduğuna ilişkin kanıt yok!' Güncel Kenenin ısırdığı çiftçi hayatını kaybetti Güncel AYM'ye 9 yılda 308 bin 672 hak ihlali başvurusu yapıldı Güncel