Maçoğlu: 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor

Abone ol

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kentte Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 17 dağ keçisinin avlanmasına yönelik ihalenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilmesinin ardından açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tunceli’de 17 dağ keçisinin avlanmasına yönelik açtığı ihalenin gelen tepkiler üzerine iptal edilmesinin ardından Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Tunceli'deki ihalenin iptal edildiğini hatırlatan Maçoğlu, şunları söyledi:

"Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor. Doğanın, canlıların yaşam hakkını yok saymak ve buna modern avcılık adı altında kılıf uydurmak savunulamaz."

NE OLMUŞTU?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli'de 17 dağ keçisinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini açıklamıştı. Yapılan açıklamada sosyal, inanç ve kaçak avcılık açısından yerinde yapılacak inceleme sonucu hazırlanacak rapora göre hareket edileceği duyurulmuştu.

Vatandaşı azarlayan kaymakam görevden alındı Güncel 'Hukuka aykırı' diyen profesörden Ayasofya ile ilgili çarpıcı sözler Güncel Bakanlık ve Diyanet'ten yeni Ayasofya açıklaması: 5 vakit namaza açılacak Güncel Kütahya kestiği ağacın dalı başına düşen kamyon şoförü hayatını kaybetti Güncel