'Kömür' için anıt ağaçlar kesilecek!

Abone ol

Milas'a bağlı Ekizköy'de, istimlak çalışmaları sebebiyle anıt ağaçlar kesim çalışmaları için numaralandırıldı.

Milas'a bağlı Ekizköy'de, Yeniköy Termik Santrali'ne kömür sağlamak için istimlak çalışmalarına karşı köylülerin tepkisi artarken, istimlaki gerçekleşen yerlerde ağaç kesimi için numaralandırma çalışmalarının yapıldığı öğrenildi.

Kesim için numaralandırması yapılan ağaçların arasında anıt ağaç özelliği taşıyan ağaçların da bulunduğu bildirildi.

Birgün'den Nevzat Çağlar Tüfekçi'nin haberine göre; çam ağaçlarının yanı sıra bölgede yaşayanların temel geçim kaynağı olan zeytinlerin kesilmemesi için istimlak alanı içinde bulunan köylerin muhtarlıklarınca imza kampanyası başlatıldı. Bayram süresi içinde toplanan imzaların ilgili makamlara iletileceği kaydedildi.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ağaç kesimine tepki gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milas’a bağlı Ekizköy sakinleri köyün hemen yanındaki orman alanındaki tüm ağaçların kesilmek üzere işaretlendiğini bildirdiler. Köylüler işaretlenen ağaçlar arasında yaklaşık 3 metre çapında anıt ağaç niteliğinde ağaçların da olduğunu ifade ettiler. Söz konusu orman alanının doğusundaki Ekizköy’e bağlı Işıkderesi Mahallesi geçen yıl kömür sahası için istimlak edilerek boşaltılmıştı.

Köylülerin bildirdiğine göre maden sahası boşaltılan mahalleye 20 metre kadar yaklaşmış durumda. Çalışmalar eğer durdurulmazsa maden sahası önce boşaltılan köyü, sonra da işaretlenen ormanlık alanı da yutarak devamındaki vadi ve dereyi de içine alacak. Köylüler yetkililere seslenerek bu doğa kıyımının bir an önce durdurulmasını, anıt ağaç niteliğindeki ağaçların tespit ve tescillerinin yapılarak korumaya alınmasını talep ediyorlar."

'Türkler iyi taş taşır' diyen Alamos Gold CEO'su 3,5 milyon dolar maaş alıyor! Çevre Özdil, Erdoğan'ın sözlerini alıntıladı 'breh breh breh' dedi Çevre TEMA paylaştı: İşte Kaz Dağlarını bitirecek maden projeleri Çevre TEMA Vakfı santim santim hesapladı: En az 195 bin ağaç Çevre