Kızılordu Korosu Büyükçekmece'de sahne aldı

Abone ol

ALEKSANDROV Rus Kızılordu Korosu, Büyükçekmece'de konser verdi. Konsere büyük ilgi gösteren Büyükçekmeceliler erken saatten itibaren kuyruğa girdi.

ALEKSANDROV Rus Kızılordu Korosu, Büyükçekmece'de konser verdi. Konsere büyük ilgi gösteren Büyükçekmeceliler erken saatten itibaren kuyruğa girdi. Kuyruğun uzunluğu 2 kilometreyi buldu.


Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu, 2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olarak Büyükçekmecelilerle buluştu.

Konsere büyük ilgi gösteren Büyükçekmeceliler erken saatten itibaren kuyruğa girdi. Kuyruğun uzunluğu 2 kilometreyi buldu. 3 bin kişilik salon tıklım tıklım dolarken bir çok kişi de dışarıda kaldı.


'SANATÇILARIMIZ DA GERÇEKTEN ÇOK HEYECANLI'

Gazanfer Bilge Spor Salonu'ndaki etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan koro baş sanatçısı Vadim Ananyev, 'Bugünkü konserin duygu olarak çok yüksek seviyede olacağını hissediyorum. Sanatçılarımız da gerçekten çok heyecanlı' diye konuştu.

Orkestra, dansçı ve solistlerden oluşan 120 kişilik ekiple sahne alan koro üyelerinden Nataliya Moskvina, Pavel Maksimov, Valeriy Gavva ve Vadim Ananyev ve Maksim Maklakov'un da aralarında bulunduğu pek çok isim solist olarak sahne aldı.

Konserde, Sovyet tarihinin en ünlü bestelerinden "Büyük Anayurt Savaşı" marşları olan Svyaşennaya Voyna, Katyuşa ve Kalinka'ya kadar pek çok eser seslendirildi.

Repertuvarında Türkçe eserler de bulunan koro üyeleri İstiklal Marşı'nın yanı sıra Sevdan Olmasa, Mehter Marşı ve Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Konser sonunda kızılordu korosu dakikalarca ayakta alkışlandı.

ABD'li aktör Jan-Michael Vincent hayatını kaybetti Kültür - Sanat Bursa Kitap Fuarı 17'nci kez kapılarını açtı Kültür - Sanat Fazıl Say, Saray'da konser verecek Kültür - Sanat Deniz Çakır: Tomris Uyar olmak isterdim Kültür - Sanat