Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan delege seçimleri açıklaması

Abone ol

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay, CHP Karşıyaka'da delege seçimlerinde hakkında yapılan suçlamalara yanıt verdi.

CHP Karşıyaka’da delege seçimlerinde mahallelerde tansiyon yükselirken, yaşanan olaylar nedeniyle Bahariye’de seçimlerin iptal edilmesi sonrası İlçe Başkanı Uğur Yıldırım sert bir açıklamada bulundu.

Yıldırım, “Seçimlerde can güvenliği kalmamıştır. İlçede bu saatten sonra seçim mümkün değil. Belediye başkanı, belediye çalışanlarıyla birlikte sandıklardan çekilmezse ilçe yönetimi olarak toplanıp gereğini yapacağız. İl başkanlığını da göreve davet ediyorum” dedi.

Egemedyası'nın haberine göre, mahallelerde beyaz listelere destek veren Yıldırım’ın iddiaları ve flaş çıkışı sonrası mavi listeye destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan açıklama geldi.

Tugay şu ifadeleri kullandı;

"Bu işi ben yönetmiyorum. Belediye çalışanlarını sandığa götürüyorum diye algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben gerginliğin önüne geçmek için mesaj verdim bana sonralara ‘gerginlik çıkarmayın’ diye.

Yalan iftira gerçekle alakası olmayan açıklamalar yapıyor ilçe başkanı... Asıl mavi listeyi destekleyenler mavi listede yer alanlar darp ediliyor, tehdit ediliyor. Can güvenliği olmayan partililer mavi liste ile seçime girenler. Bunlar sandıklarda mavi listeden gözlemci olmasını istemiyorlar.

İnsanlara hakaret ediyorlar. Bağırıyorlar. İsim de verebilirim. Adnan Alabay, Muzaffer Demir, Sedat Koçak, Hakan Sunay. Bu adamlar sabahtan beri neler yapıyorlar. Ortada görüntüler var. Polise başvurulan olaylar var. Darp raporu alanlar oldu. Alaybey Mahallesi’nde mavi listende yer alan partilimize tokat atıldı. Bahariye’de partililere saldırıldı.

Şahitler var. Belediyede çalışıyorlar diye saldırmak mı zorundalar. Mavi listenin istediği adil seçim ve gerekli önlemlerin alınması. Sorunu çıkaranlar onlar, aksine sessiz kalıp bu saate kadar kimseye bir şey yapmayan benim.

Belediyeye bile gitmedim. Evimde oturuyordum. Şuanda da 10 kasım töreni için Ankara’ya gidiyorum. İl Başkanlığı yeterli önlem almadı. İl yönetimi yaşananları önleyebilirdi. Maalesef yetersiz kalındı.”

Bülent Arınç'ın FETÖ'den yargılanan damadı Ekrem Yeter'e şok! Siyaset Kılıçdaroğlu: 'İstanbul örgütü ile gurur duyuyorum' Siyaset Devlet Bahçeli'den 10 Kasım mesajı Siyaset Siyasetçi, gazeteci Malik Yolaç hayatını kaybetti Siyaset