Joe Biden: 'Ülkemizdeki silahlı şiddet bir salgın, utanç kaynağı'

Abone ol

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki silahlı şiddeti salgın uluslararası utanç olarak değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katılımıyla Beyaz Saray'da düzenlenen etkinlikte, ülkede son dönemde artan silahlı saldırıların ardından yeni silah düzenlemelerini açıkladı.

Bazı silah düzenlemesi karşıtlarının Anayasanın İkinci Ek Maddesi'ni gerekçe göstermelerini anımsatan Biden, "Silahlı şiddet, bir kamu sağlığı krizi. Anayasadaki hiçbir ek madde mutlak değildir. Bir sinema salonuna girip insanlara ateş açmayı ifade özgürlüğü olarak nitelendiremeyiz" diye konuştu.

Biden, ülkedeki silahlı saldırıların önlenmesine yönelik yeni birçok adım atacaklarının altını çizerek, "Ülkemizde silahlı şiddet, bir salgın. Bu, uluslararası bir utanç" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede her gün 360 kişinin vurulduğunu ve 106'sının öldüğünü aktaran Biden, "Bu bir salgın. Tanrı aşkına bu durmalı" ifadelerini kullandı.

İtalya'da son 24 saatte 17 bin 221 Kovid-19 vakası kaydedildi Dünya Eski Amerikan futbolcusu 5 kişiyi öldürüp intihar etti Dünya George Floyd'ün ölümü üç boyutlu animasyonla canlandırıldı Dünya Erdoğan, Kuveyt Dışişleri Bakanı El-Sabah'ı kabul etti Dünya