İsmail Saymaz: Rasim Arı'nın istifası AKP'de alarm zillerini çaldırdı, aleyhte kampanya başlatılabilir

Abone ol

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın AKP'den istifasının, iktidar partisinde alarm zillerini çaldırdığını söyledi. "İlerleyen günlerde Arı için aleyhte kampanya başlatılabilir" diye de ekledi.

Son yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ancak Ocak 2021'de 'sağlık nedenlerini' gerekçe göstererek görevinden ayrılan Rasim Arı, geçtiğimiz günlerde AKP üyeliğinden de istifa etmişti. Gelişmenin, iktidar partisi içinde bir 'depreme' yol açtığı öğrenildi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında perde arkasında yaşananları okurlarıyla paylaştı.

Cuma akşamı AKP'den üst düzey bir yetkilinin kendisini aradığını belirten Saymaz, bu kişinin şunları söylediğini aktardı:

"Rasim Arı, bir kadınla yasak aşk yaşıyor. Daha sonra kadını tehdit ediyor. Bu kadın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ulaşıyor, elindeki yazılı ve görsel kanıtları sunuyor. Bu durum partimizin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Mehmet Özhaseki'ye aktarıldı. Bunun üzerine Arı, Ankara'ya çağrıldı ve savunması istedi.

'KADINI SUSTURABİLİRİM'

Arı, önce bizden bir ay süre istedi. Ardından da 'Kadını susturabilirim' dedi. Hem yasak ilişki yaşaması, hem de yasadışı yollar önermesinden ötürü istifası istendi. Bunu kabul edemezdik. Arı'nın kendisinden önceki başkanın yolsuzluklarını soruşturduğu için istifasının istendiği iddiası asılsızdır."

'ÖZEL HAYAT ÜZERİNDEN POLEMİK OLUŞTURMASINLAR'

Öte yandan Arı, sosyal medya hesabında AKP'ye yönelik 'hırsızlıkları aklama' suçlamasını sürdürerek şunları yazdı: "İradesi ipotek altında olan atanmışlardan rüştünü ispat etmek isteyenlere, başkalarına iftira atmak yerine tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenlerden hesap sormalarını tavsiye ederim. Özel hayat üzerinden polemik oluşturmasınlar."

AKP Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ise "Yalanlar, iftiralar, artık sabrımız taştı. Hakikatleri belgeleri ile konuşacağız, kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

'İLERLEYEN GÜNLERDE ARI İÇİN ALEYHTE KAMPANYA BAŞLATILABİLİR'

Gelişmeleri değerlendiren İsmail Saymaz'ın buna yorumu "Arı'nın istifası ve İyi Parti'ye geçeceğinin duyulması, AK Parti'de alarm zillerini çaldırdı. İlerleyen günlerde Arı için aleyhte kampanya başlatılabilir. Öte yandan Arı, istifadan önce partiden arandığını ve görev vermeyi teklif ettiklerini söylüyor" oldu.

Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin simgesi 'Yüsra Bebek' ile görüştü Siyaset 20 barodan Aysel Tuğluk için ortak çağrı: Serbest bırakılsın Siyaset CHP'den Memleket Partisi'ne geçen Mehmet Ali Çelebi: Parti görevlerimden istifa ediyorum Siyaset 'Erdoğan'ın sözlerini sansürlediler' dedi: 'Daha önce de olmuştu, kim bu Saray'ın sansürcüsü?' Siyaset