İş dünyasında yaptırım endişesi!

Abone ol

TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "Özellikle son yıllarda hızlanan ve gelişen ekonomik ilişkilerin bu durumdan öturü gölgelenmemesi için tarafların gerekli özeni göstereceklerini ummak istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Türkiye Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ekonomik ilişkilerin olumsuz etkilenmemesi için iki ülke yetkililerinden sağduyu beklediklerini açıkladı.

Yalçındağ, şunları söyledi:

- Yaptırımların, Türkiye ile ABD arasındaki uzun ve köklü ilişkiyi olumsuz etkilemesi ihtimalinden ötürü endişeliyiz.

- Özellikle son yıllarda hızlanan ve gelişen ekonomik ilişkilerin bu durumdan öturü gölgelenmemesi için tarafların gerekli özeni göstereceklerini ummak istiyoruz.

- Türkiye ve Amerikan hu¨ku¨metlerinin her iki toplumun çıkarlarını gözeterek ortadaki sorunlara sağlıklı bir çözu¨m getirebileceklerine inanıyoruz.

- Zira iki u¨lke arasındaki 100 milyar ABD Doları ticaret hacmi hedefinin ve “Serbest Ticaret Antlaşması” idealinin gerçekleşebilmesi, samimi ve sağduyulu bir yaklaşımla olur. (Cumhuriyet)

Brüt asgari ücret en düşük memur maaşının altında kaldı! Ekonomi Turizmde koronavirüs darbesi! '2021 daha zorlu geçecek' Ekonomi İşte Avrupa Birliği'nin 7 yıllık bütçesi belli oldu Ekonomi ABD Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı Ekonomi