İlber Ortaylı: Bu nasıl bir açgözlülük!

Abone ol

Tarihçi, yazar Prof. İlber Ortaylı, Kapadokya'nın Göreme bölgesinde Peribacaları'nın yanına inşa edilen otele tepki gösterdi.

İlber Ortaylı, "Kapadokya’nın hali tam bir felaket. Mirası korumak için bazı fedakârlıklar yapamaz mıyız? Bu nasıl bir açgözlülük!" diye yazdı.

Tepkiler üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peribacaları yanındaki otel inşaatının yıkımına başlandığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yıkım kararı alındı

Bakanlık açıklamasında "Bakanlığımızın, peri bacalarının bulunduğu bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır" ifadesini kullandı.

Bakanlık tarafından kurulan komisyonla Kapadokya bölgesinde çok hızlı bir şekilde incelemelerin yapılarak, tespit edilen kaçak ya da çarpık yapılarla ilgili kararların da aynı hızla alınarak uygulamaya konulacağı duyuruldu.

Erdoğan Sıcak son yolculuğuna uğurlandı Kültür - Sanat Akit hedef gösterdi YTÜ rektörlüğü sansürledi Kültür - Sanat 23. Aydın Doğan Ödülü’nün sahibi belli oldu Kültür - Sanat Break dansçılar bu yıl Ankara'da yarışacak Kültür - Sanat