'İktidar kulisinde bütçe sonrasına dönük beklentiler dikkat çekiyor'

Abone ol

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, iktidar kulisinde bütçe görüşmesi sonrasına dönük beklentileri aktardı. Bunların arasında bazı bakanlıklarda ayrılma ve birleşmelerin olması da yer aldı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Meclis'te siyasetin tam anlamıyla gelecek hafta pazartesi günü yapılacak bütçe görüşmelerine odaklı bir hale geldiğini söyledi.

Hemen her partinin harıl harıl bütçe konuşması için çalıştığını aktaran Sarıkaya, "İktidar kulisinde en dikkat çeken ise bütçe sonrasına dönük beklentiler. Yakın geleceğe kadar kabinede bakan değişimine odaklanan iktidar kulisinde bu kez milletvekillerinin beklentisi bazı bakanlıklarda ayrılma ve birleşmelerin olması" dedi. Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Yakın geçmişte, Çalışma Bakanlığı ayrılmış ve bugün asgari ücret görüşmelerini de yapacak olan Prof. Dr. Vedat Bilgin bu koltuğa getirilmişti. Benzer düzenlemenin bu kez Tarım ve Orman ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarında yapılmasına yönelik beklenti ortaya çıkmış.

'HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İKİYE AYRILABİLİR'

Bir de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geçmişte olduğu gibi ikiye ayrılacağına yönelik de benzer beklenti var. Buna bağlı olarak da bakanlıklara yeni atamaların yapılabileceğinden söz ediliyor.

Olma ihtimali var mı denilirse, geçmişte de benzer durumların ortaya çıktığını, ancak bu konuda tek yetkili olan Cumhurbaşkanı’nın o yönde adım atmadığını belirtmekle yetineyim. Bu kez farklı olur mu; onu bilmek olası değil…

SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM KANUNLARI

Bütçe sonrasına yönelik bir diğer beklenti de bugüne kadar üzerinde uzlaşı sağlanamadığı için zamana bırakılan Siyasi Partiler ve Seçim kanunları… MHP’deki bakış, “Sadece oranın %7’ye indirilmesi ve bir iki madde üzerinde uzlaşı var, bir paket yerine madde düzenlemesi ile gelebilir” noktasında.

Dolayısıyla bunun da bugünden yarına olmasına olanak yok, çünkü 6 Aralık’ta başlayıp 17 Aralık’a kadar devam etmesi planlanan Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinin arasına çok önemli olmadıkça bir başka kanun alma olanağı yok."

Burak Bilgehan Özpek yazdı: Bir Türkiye dikotomisi; Hümanistler ve kan emiciler, serdengeçtiler ve vatan hainleri Siyaset Kılıçdaroğlu: İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum Siyaset Türkeş ailesinde Bahçeli çatlağı: 'Anılan kişi senin baban!' Siyaset Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kavga çıktı! 'Buranın horozu sen misin!' Siyaset