HIV virüsünde korkutan rakam: Gana'da 142 bin kişi HIV taşıdığını bilmiyor

Abone ol

Gana AIDS Komisyon Direktör Vekili Dr. Cosmos Ohene-Adjei, ülkede çoğu kişinin HIV/AIDS testi yapmaktan korktuğunu vurguladı.

Batı Afrika ülkesi Gana'da 142 bin kişinin, İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV) taşıdığını bilmediği bildirildi.

Gana AIDS Komisyon Direktör Vekili Dr. Cosmos Ohene-Adjei, yerel radyoya yaptığı açıklamada, çoğu kişinin HIV/AIDS testi yapmaktan korktuğunu, bu nedenle ülkede 142 binden fazla kişinin virüsü taşıdığını bilmediğini belirtti.

Ohene-Adjei, ülkede virüsü taşıyan 46 bin kişinin, yapılan kötü muameleler nedeniyle tedaviden kaçtığını söyledi.

Ülkede her yıl 20 binden fazla yeni vakanın kayıtlara geçtiğini kaydeden Ohene-Adjei, HIV/AIDS ile mücadele için hükümetin yeni yol haritası çıkarması gerektiğini ifade etti.

Ohene-Adjei, son zamanlarda her 5 HIV vakasından 1'inin genellikle 15-24 yaş arası genç olduğunun altını çizerek, "Bu durum endişe verici. Ebeveynler, çocuklarına bu yaşta neler yapacağını konusunda iyi ders vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. (AA)

Fransa’da son 24 saatte 9 bin 843 yeni koronavirüs vakası Dünya İtalya'da son 24 saatte 1597 yeni vaka açıklandı Dünya ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den NATO ve İncirlik açıklaması Dünya Avrupa Birliği'nden İngiltere'ye Brexit çağrısı Dünya