Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi muhalefetin oylarıyla reddedildi!

Abone ol

AKP'nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını içeren 18 maddelik kanun teklifi, muhalefetin oyları ile reddedildi.

BirGün'ün aktardığına göre; AKP’nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması getiren 18 maddelik teklifi Meclis’te reddedildi.

Kanun'a göre, Meclis tarafından reddedilen kanun teklifleri, ret tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe, aynı yasama dönemi içinde tekrar verilemiyor.

AKP’nin 9 ay sonra yeniden Meclis’e getirdiği güvenlik soruşturması teklifi, muhalefet oylarıyla Genel Kurul’da reddedildi.

Kanun teklifi muhalefet oylarıyla reddedildi, AKP oylamayı tekrar ettirmek istedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi” muhalefetin oyları ile reddedildi. AKP ve MHP milletvekilleri Şaşkın…” yorumunu yaptı.

GENEL KURUL KARARI BİLDİRMEDİ

Öte yandan tekliflerinin reddini anlık geçen TBMM Genel Kurulu'nun sosyal medya hesabı, bu kez ret kararını bildirmedi. Teklifin reddine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmaması dikkati çekti.

Aylin Nazlıaka: 'Kadınlar MHP’den CHP’ye geçmeye başladı' Siyaset Nevşin Mengü'den Bahçeli yorumu: 'Kendisi hariç her şey kapansın, kızıyor sonra' Siyaset AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Kendimi Osmanlı İmparatorluğu’nun, payitahtının il başkanı olarak görüyorum Siyaset CHP'li vekilden Fahrettin Koca'ya 'kongre sonrası koronavirüse yakalanan AKP'liler listesi' Siyaset