Grup Yorum'a yine izin çıkmadı

Abone ol

Grup Yorum'un 9 Ağustos'ta Yenikapı Meydanı'nda yapmayı planladığı halk konseri içi İstanbul Valiliği'nden izin çıkmadı. Grup, yasak kararını tanımayacağını bildirdi.

Grup Yorum’un, üyeleri üzerindeki baskıların sona ermesi ve konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattıkları ölüm orucunda hayatını kaybeden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’e ithaf ettikleri konser, İstanbul Valiliği tarafından ret edildi.

Grup Yorum'dan yapılan açıklamada, "9 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanında yapacağımız Bağımsız Türkiye konser Valilik tarafından "uygun görülmemiştir" nedeniyle başvurumuz red edilmiştir. Grup Yorum olarak Bölge İdare Mahkemesine 13 Haziran Cuma günü itirazımızı yaptık.

Her yasaklamanın karşısında daha güçlü karşılarına çıktık. Bu yasağı sizinde emeklerinizle, birlikte aşacağız. Konser çalışmalarımız bu süreç bitene kadar devam edecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "9 Ağustos günü konserimizi yapacağız! Sizleri de zafer halayımıza bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MSÜ sınavında fenalaşan öğrencinin koronavirüs testi pozitif çıktı Güncel Karslı esnaf, 120 TL yerine 120 bin TL ödeme yapan müşterisinin parasını iade etti Güncel HDP yürüyüşünde 11 kişi gözaltına alındı Güncel 'İzmir, yıkıcı depreme hazır değil' Güncel