Fatih Altaylı'dan Süleyman Soylu'ya: Bir İçişleri Bakanı boş konuşmaz, isim isim açıklasın!

Abone ol

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin maaşa bağladığı gazeteciler' iddiasıyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

'Ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi' iddiası halen gizemini korurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin maaşa bağladığı gazeteciler olduğunu öne sürdü.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, konuyu köşesinde değerlendirdi.

"Kimilerine 15 bin TL, kimilerine 30 bin TL veriyor diye iddiasını sayılara da bağladı. Başta da dediğim gibi, bir Bakan, hele hele bir İçişleri Bakanı boş konuşmaz. Bunu söylediğine göre bir bildiği vardır" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Ve maaş detayına kadar biliyorsa, bu maaşın kimlere ödendiğini, hangi gazetecinin 15 bin TL, hangi gazetecinin 30 bin TL aldığını da mutlaka biliyordur. Bilmeden böyle şeyler söylenmez. Ama böyle ağır ithamlar da ortaya bu şekilde, öznesi olmadan atılmaz.

'BELLİ Kİ BİLGİ SAHİBİ'

Sayın Soylu, bu konuda belli ki bilgi sahibi. O zaman yapması gereken şu. Bu iddiayı boş bir itham olmaktan çıkaracak ve isim isim kim 30 bin TL alıyor, kim 15 bin TL alıyor açıklayacak.

'AÇIKLAMAK ZORUNDA'

İsim isim. Detaylı. Biz de öğreneceğiz. Kim 15 binlik adammış, kim 30 binlik adammış. Hatta sonrasında gülerek ona niye 30 bana niye 15 kavgasını da izleyeceğiz belki. Ama ilk iş olarak Bakan Bey bunu açıklayacak. Açıklamak zorunda."

AYDA 10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN SİYASETÇİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Mayıs'ta Habertürk TV'de katıldığı programda "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var" iddiasını ileri sürmüştü.

Ancak muhalefetin ısrarlı sorularına karşın bu iddiayla ilgili yaşanan tek gelişme, Soylu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a konuyla ilgili bilgi verdiği bir mektup yazması olmuştu. Ardından bu kişinin şu an milletvekili olmadığı açıklanmıştı.

Mehmet Metiner kendisini böyle savundu: Cemevleri Alevilerin tarihinde var olan bir kurum değil Güncel Pitbullara yönelik usulsüz toplama, işkence ve şiddet: Ankara Barosu 'Pati Yardım Hattı' ile harekete geçti Güncel Doğu Karadeniz'de 221 köy yoluna ulaşılamıyor Güncel Enes Kara'nın babası için harekete geçildi! Güncel