Ertuğrul Kürkçü’den Mehmet Ağar’a: '18 cinayete değil de kokaine alınmış'

Abone ol

Ertuğrul Kürkçü, işkenceyi savunan eski MİT yöneticisi Eymür ile faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak yargılanan Mehmet Ağar arasında yaşanan tartışmaya tepki gösterdi.

GERÇEK GÜNDEM

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür’ün T24’ten Gökçer Tahincioğu’na yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor.

Eymür, bu söyleşide Mehmet Ağar’ın da sanıkları arasında olduğu 18 kişinin öldürülmesi davasına ilişkin “18 kişiyi devlet görevlilileri para için öldürdü” açıklaması yaptı.

Eymür, “Mehmet Ağar'ların zamanında söylediğim şey. 25 sene olmuş. Kanunsuz güç varsa ortada her şeyi yapar. Her şey olur. Mehmet Ağar'ı "iki Mehmet kavgası" yapan millet, birçok şeyi görmezden geldi. Bugüne kadar geldiler. E geldik bugüne. Şimdi durumu sıkıntılı tabii. 18 cinayetten yargılanıyorlar” diye konuştu.

''AĞAR'IN GÜCÜ GAYRİMEŞRU HAYATTAN''

Tahincioğlu ile yaptığı söyleşinin ardından Halktv’de katıldığı programda da Mehmet Ağar’a yönelik suçlamalarını sürdüren Eymür şunları söyledi: “Mehmet Ağar'ın demek ki gücü var. Gücü gayrimeşru hayattan geliyor bence. Uyuşturucudan bahsediliyor, zaten bilmiyorum ne kadar doğru, bir burun ameliyatı geçirdiğini biliyorum, doğruluğunu bilmiyorum ama bu kokain içenlerde olan bir şey, burun şey, çekerek şey ediyorlar ya.”

AĞAR: 'KOKAİN DEĞİL, BURNUMDAKİ KEMİK'

T24 yazarı Tolga Şardan, Eymür’ün ‘kokain’ iddialarını Mehmet Ağar’a sordu.

Ameliyatının gerekçesinin burnundaki kemik olduğunu belirten Ağar, “Yıllar önce Çapa’da olduğum burun ameliyatı. Burnumun içinde kemik parçası vardı. Deviasyon dedikleri. Ameliyatlarım devletin kayıtlarındadır” dedi.

(Mehmet Ağar)

KÜRKÇÜ 18 CİNAYETİ HATIRLATTI

Karanlık iddiaların odağındaki iki eski devlet görevlisinin arasında yaşanan tartışmalara 68 Kuşağı devrimci önderlerinden, HDP Onursal Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü’den çarpıcı bir tepki geldi.

(Ertuğrul Kürkçü)

Kürkçü sosyal medya hesabından, Mehmet Ağar’ın kokain kullanma suçlamasına yanıt verdiği haberi paylaşarak, “18 cinayete değil de kokaine alınmış.” dedi.

Öğrenci servisinin dereye düştüğü kazadan bir kötü haber daha! Can kaybı sayısı arttı Güncel 4 kişi gözaltına alınmıştı: Malatya'da çöken binaya ilişkin soruşturma tutuklama kararları! Güncel Avukatını işaret etmişti: Sedat Peker'in bir iddiası daha doğrulandı! Güncel Başına sopayla vurulan Ahmet, 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Güncel