Eren Erdem için toplananlara kaymakamlıktan engel

Abone ol

CHP PM üyesi Eren Erdem 400 gündür cezaevinde. CHP üyeleri ve ifade özgürlüğü savunucuları bugün bir kez daha Erdem için toplanıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, basın açıklamasına kaymakamlık tarafından yasak getirildiğini duyurdu. Araçların ve insanların kampüs civarına sokulmadığı bilgisi paylaşıldı.

Kaftancıoğlu, "PM üyemiz Eren Erdem’in haksız tutukluluğunun 400. gününde yapılacak olan basın açıklamasına engel. Araçların Silivri’ye geçişine izin verilmiyor. Neden korkuyorsunuz?" dedi.

Yarkadaş ise, "Silivri Kaymakamlığı, arkadaşımız @erenerdemnet için cezaevi önünde düzenlenecek olan basın açıklamasına izin vermiyor. Kaymakamlık, meşru olmayan bir kararla, araçları ve insanları kampüs civarına sokmuyor. Yüzlerce kişi, keyfi bir biçimde cezaevi yolunda bekletiliyor" ifadelerini kullandı.

"BARİKATLARI KALDIRIN"

Yarkadaş, "Jandarma, Silivri Kaymakamlığı'nın talimatı üzerine, cezaevine giden yollarda barikatlar kurarak geçişleri engelliyor. Tamamen yasal ve meşru olan bir etkinliğe izin vermemek suçtur. @erenerdemnet
'i hukuksuzca tutuklayanlar, yasaları yine çiğniyor. Barikatları kaldırın!" çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu Fındıklı'da: Bir siyasetçi ülkesinin toprağına nasıl olur da galoşla basar! Siyaset Demirtaş'tan Bahçeli'ye önemli anımsatma Siyaset Fatih Altaylı yeni partiyle ilgili son gelişmeyi duyurdu! Ali Babacan ve ekibi... Siyaset Eren Erdem tam 400 gündür cezaevinde... Siyaset