'Enis Berberoğlu da Ankara'da olmalıydı'

Abone ol

Yarkadaş: "Milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun tanıtım toplantısına katılamaması bir demokrasi ayıbıdır.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun aday tanıtım toplantısına katılmasının keyfi bir şekilde engellendiğini söyledi. Yarkadaş, "Berberoğlu da diğer adaylar gibi toplantıya katılabilmeliydi” dedi.

Maltepe L Tipi Cezaevi'nde tutulan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Keyfilik ve hukuksuzlukta 349 günü geride bıraktık. Bir milletvekili adayının, aday tanıtımının yapılacağı toplantıya katılamaması demokrasimizin çıtasının yerlerde sürüklendiğini göstermektedir" dedi.

AYM VE YSK'YA ÇAĞRI

Berberoğlu'nun İstanbul 2. Bölge birinci sıradan aday gösterildiğini belirten Yarkadaş, "AYM, en azından bu somut duruma göre toplanmalı ve Berberoğlu'nu serbest bırakmalıydı” diye konuştu. CHP'li vekil, YSK'nın da aynı sorumluluğu taşıdığının altını çizdi.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enis Berberoğlu da partimizin diğer adayları gibi tanıtım toplantısında olabilmeliydi. Ama bu haksız tutukluluk yüzünden tanıtım toplantısına katılamıyor, propaganda yapamıyor, seçmenlerine kendisini anlatamıyor. O yüzden ilgili ve yetkili mahkemelere, başta Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Seçim Kurulu’na bir kez daha çağrı yapıyoruz. Enis Berberoğlu’nu derhal bırakın... Enis Berberoğlu çıkabilsin; seçmenlere kendisini anlatsın, propagandasını yapabilsin. Bu ayıba derhal son verin. Çünkü büyük bir demokrasi ayıbı işleniyor."

"BU UTANCA SON VERİN"

Berberoğlu'nun Ankara'da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katılamamasının kabul edilemez olduğunu belirten Yarkadaş, "Türkiye, tutuklu siyasetçi utancından artık kurtulmalıdır" dedi.

CHP'den dev iki proje! Siyaset CHP'den nevruz sürprizi Siyaset İnce ailesi iftar alışverişinde Siyaset Kılıçdaroğlu: Millet için geliyoruz Siyaset