Dilipak Babacan'ı üst akıla bağladı

Abone ol

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak kurucusu olduğu AKP'den ayrılarak yeni parti kuracağını ilan eden Ali Babacan ve çevresindekilerin İslamcı isimleri merkeze almadıklarını iddia etti.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak kurucusu olduğu AKP'den ayrılarak yeni parti kuracağını ilan eden Ali Babacan ve çevresindekilerin İslamcı isimleri merkeze almadıklarını iddia etti. Dilipak, "İslamcı dedikleri isimler kompartmanize edilip bir köşeye yamanacak" dedi.

"Babacan’ın çevresindekiler 'İslamcılar'ı bir havuzda tutup daha liberal bir program, kadro ve teşkilat örgütledikten sonra 'İslamcılar'ı (Kendileri öyle diyor) bir renk ve çeşni olarak bu fotoğrafta bir yere yerleştirmek istiyorlar" ifadesini kullanan Dilipak'ın "Karamsarlık yok!" başlığıyla yayımlanan yazısından ilgili bölümler şöyle:

Ne çabuk umutlanıyoruz, ayağımız yerden kesiliyor, geçmişin başarıları ile övünüyor ve gelecek için vaadlerde bulunuyorduk. Sanki “göklerin hazinelerinin anahtarı bizim ellerimizde”ydi! Böyle bir güce peygamberler dahi sahip değil. Kadere, rızga, ecele hükmeden Allah ezelin ve ebedin tek sahibidir. Doğu da batı da O’nundur. Zahir de batın da O’nun iradesi içindedir.

Ne çabuk umutsuzluğa düşüyoruz, uykularımız kaçıyor, panikliyoruz.

Acele etmeyelim, bu kriz biraz uzun sürebilir. Daha da derinleşip, yayılabilir. Çok geç kaldık ve hâlâ da kötü gidiş devam ediyor. Bu sadece Müslümanlar ya da Türkiye sorunu değil. Bölge ve dünya sorunu olarak farklı bir derinliğe sahip. Eğer bu gelişmeleri doğru okur ve çözüm üretebilirsek, bu musibet bin nasihattan daha faydalı bir sonuç doğurabilir.

Babacan’ın çevresindekiler “İslamcılar”ı bir havuzda tutup daha liberal bir program, kadro ve teşkilat örgütledikten sonra “İslamcılar”ı (Kendileri öyle diyor) bir renk ve çeşni olarak bu fotoğrafta bir yere yerleştirmek istiyorlar. Daha liberal, daha seküler, ANAPvari bir parti düşünüyorlar sanki. Yani İslamcı dedikleri isimler merkezde değil, kompartmanize edilip bir köşeye yamanacak.

Tabii bu “İslamcı” dedikleri çevreler de bir alem. Birçok cemaat yapısı var. Bu yapı içinde de bazı cemaat unsurları yer alacak. Gönüllü olarak bu “çeşni” rolüne razı çevreler de var.

...

Aramızda bu üst aklın oltaya taktığı yeme atlayan ne kadar çok adam varmış. Babacan etrafına toplanan bu kadar çok “yamyam profil”le nasıl baş edecek onu da merak ediyorum. Onların da arkası güçlü ha. Hem dışarıdan, hem içeriden destek veriyorlar. Şeytan tüyü var bu adamlar da. Loca da destekliyor “The Ciamate” Cemaatler de. Sağ da destekliyor sol da. “Beşli çete” gibi bir destekçi topluluğu var bunların ardında. Media, sermaye, siyaset, bürokrasi… yok yok. Hani şu “TİSK” ile “DİSK”i bir araya getiren o malum “üst akıl”. Hani şu “Ilımlı İslam” ile birlikte DAEŞ benzeri Radikal İslamı, “Kalkancı tarikatını” örgütleyen, BOP, BÇG, FETÖ’yü dizayn eden üst akıl. “Bizim” vakıfları, dernekleri (!) kendi aile ve kadın senaryosu için kullanmaya kalkan, Yabancı metotlarını marka olarak bizimkilerin alnına çakan akıl! İlle de mektebin adı “Saint Benoit” ya da “Saint Joseph” olması gerekmiyor. “Şeytan damarlarımızda dolaşıyor” anlayacağınız. Nefsimize taht kurup oturan ve bizden asla vazgeçmek istemeyen, lanetli, kibir küpü, bizi dünyaya bağlamaya çalışan birileri var içimizde. O zaman ağzımızın tadını kaçıran ölümü sıkça analım!

Musa Kart: ‘Burada kaldığımız her gün hayatlarımızdan çalınıyor’ Medya Hürriyet'e sert tepki: 'Alçakça başlık atmış' Medya Ahmet Hakan: Helal Olsun CHP'lilere, şimdi sıra AK Partililerde Medya 'Erdoğan'ın uçan sarayına binince Ahmet Hakan'ın aklı uçtu' Medya