CHP Rize İl Başkanı Deniz'den yaş çay fiyatlarına tepki: Zam yapılmadı, sadaka verildi

Abone ol

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay fiyatlarının belirlenmesinin ardından bir açıklama yaptı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay fiyatlarının belirlenmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Deniz, yaş çayda yapılan fiyat artışını zam olarak değil, sadaka olarak değerlendirirken; ''Saray Hükümeti Çay Üreticilerinin mağduriyetini gidermek yerine Karadenizin doğasını yağma eden Cengiz İnşaata ve 5 'li çeteye kaynak aktarmayı tercih etmiştir'' ifadelerini kullandı.

''ZAM DEĞİL SADAKADIR''

Deniz şöyle konuştu: ''Son bir yılın Üfe 'ye göre artışlar % 35,17 olduğu bir dönemde Yaş Çay'a yapılan % 18 lik artış zam değil sadakadır.

Gübre Fiyatlarının % 40 tan fazla arttığı bir dönemde Yaş Çaya yapılan zam değil verilen sadakadır.

Destekleme fiyatları da 2016 yılından bu yana artırılmamıştır. Destekleme fiyatlarına her yıl sadece ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) ye göre zam yapılmış olsa bugün destekleme fiyatları en az 35 krş. olacaktır.

Aynı şekilde Yaş Alım bedeline de her yıl sadece ÜFE'ye göre zam yapılmış olsa bugün fiyat 4,65 TL yada daha yukarıda olacaktır.''

''SARAY HÜKÜMETİ BEŞLİ ÇETEYE KAYNAK AKTARMAYI TERCİH ETMİŞTİR''

''Bu dönem Çay üreticilerinin gerek pandemiden gerek Türkiye'nin içinde yaşamış olduğu krizler, gerekse de esnafın yaşamış olduğu krizler yani herkesin çekmiş olduğu sıkıntılar karşısında Çay Üreticilerine Yüzde 18 zam yapmak ancak ve ancak sadaka vermekten başka bir anlam taşımamaktadır'' diyen Deniz, ''Saray hükümeti Çay üreticilerinin mağduriyetini gidermek yerine Karadenizin doğasını, suyunu, deresini, yaşam alanlarını yağma eden Cengiz İnşaata yani beşli çeteye kaynak aktarmayı tercih etmiştir.

Saray Hükümetinin 2021 yılı tercihi de Çay üreticilerinden çok Karadenizin doğasını yaşam alanlarını yağma etmeyi hedefleyen şirketlerden olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Mithat Sancar'dan AKP'ye Sedat Peker eleştirisi: Zehirli yılanlarla aynı torbadasınız Siyaset AKP'li Ömer Çelik'ten, Meral Akşener'in 'Netanyahu' benzetmesine tepki Siyaset Fatih Altaylı'dan AKP'ye: Bu ottan boktan soruşturmaları bırakın Siyaset Akşener'in kürsüyü bıraktığı esnaftan Erdoğan'a: 53 yıllık birikimim gitti, ne helalliği vereceğim Siyaset