Çevre ve Şehircilik Bakanı: Depremi biz terörle mücadele gibi önemsiyoruz

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın Valiliği'ne yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın Valiliği'ne yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu.

''Depremi biz terörle mücadele gibi önemsiyoruz''

Açıklamalarına ''Depremi biz terörle mücadele gibi önemsiyoruz'' diyerek başlayan Kurum, ''Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlatmış olduğu seferberlik kapsamında bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağladık.

Ve şu anda devam eden 272 bin bağımsız bölümden oluşan konutun inşaatı gerek TOKİ Başkanlığımızla gerekse belediyelerimiz eliyle Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülmektedir. Bu kapsamda vatandaşımıza 15,5 milyar lira gerek kira gerekse kamulaştırma yardımları oldu. Ülkemizin 5 yıllık hedeflerinde acil öncelikli 1,5 milyon konutunu sağlamaktır'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşların mağdur olmaması için destek verdiklerini söyleyen Kurum, "Bununla ilgili şehirlerimize giderek, kentsel dönüşüm kararlarımızı alıyoruz. Diğer taraftan vatandaşlarımızın bu süreçte mağduriyet yaşamaması için meclisimizde önemli kararlar aldık. Bununla ilgili bakanlığımızın faydalandırdığı kredi miktarlarını 125 binlerden 200 bin TL’ye çıkardık.

Amacımız, hedefimiz ülkemizde riskli olduğunu düşündüğümüz vatandaşımızı rızası çerçevesinde, yerinde hızlı ve gönüllü prensipleriyle dönüştürmektir. Son bir asırdır 80 bin vatandaşımızı yitirdik. Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız'' diye konuştu.

Binali Yıldırım: ABD ve Avrupa'nın milli geliri küçüldü, Türkiye'nin büyüdü Siyaset Ali Babacan'dan çarpıcı açıklama: Yakında hepsi ortaya çıkar... Siyaset Erdoğan: İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz Siyaset CHP'den önemli hamle: Kalyon, Limak, Kolin ve Cengiz Holding ihaleleri için harekete geçildi Siyaset