Cargill'in ardından bir zafer haberi daha!

Abone ol

Tekgıda-İş Sendikası, Bel Karper iş yerinde; işveren ile müzakerelere başlanacağını ve işten çıkartılan işçilerin işlerine iade edileceğini duyurdu.

Tekirdağ’daki Bel Karper Gıda Fabrikası’nda 6 ay süren grevin ardından işveren, toplu iş sözleşmesi için Tekgıda-İş Sendikası ile masaya oturmayı kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın arabuluculuğuyla bugün sendika ve iş yeri yetkilileri Ankara’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından, Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu; müzakerelerin iki gün sonra başlayacağını belirtti. Durdu, işten çıkarılan altı işçinin de işe geri alınacağını duyurdu.

Durdu, “İşçilerin yüzde 70’inin greve çıktığı Belkarper’de 6 ay süren çadırdaki yaşam bugün Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı’nın Ankara’da yapmış olduğu Bakanlık nezdinde arabuluculuk sistemindeki görüşme tüm Belkarper işçilerinin kazanımıyla sonuçlanmıştır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Tekgıda-İş Sendikası, Fransız gıda firması Bel Karper’de çoğunluk sağlayarak yetki almıştı. Ancak firma, toplu iş sözleşmesi için masaya oturmayarak sendika temsilcisini kod-29 ile işten çıkarmıştı. İşçiler de 17 Mayıs’ta alınan kararla iş bırakmıştı.

CARGİLL İŞÇİLERİ KAZANMIŞTI

Tekgıda-İş Sendikası, 1280 günün ardından Cargill'de yetki tespit belgesini almış, sendika, işvereni toplu iş sözleşmesi görüşmelerine davet ederek, "iyi niyet göstergesi" olarak eylem çadırını kaldırdıklarını açıklamıştı.

İzmir merkezli 41 ilde FETÖ operasyonu Güncel Mersin'de orman yangını Güncel Gazeteci Sami Kohen'in cenaze töreni programı belli oldu Güncel 16 ilde DHKP/C operasyonu: 4 kişi tutuklandı Güncel