Brezilya’da çevre aktivisti öldürüldü

Abone ol

Paulo Paulino Guajajara isimli yerlinin öldürüldüğü bildirildi.

Brezilya’nın kuzeydoğusundaki Maranhao eyaletinde yerli halkların korunması için Ulusal Yerli Vakfı (FUNAI) adına çalışmalar yürüten Paulo Paulino Guajajara isimli yerlinin öldürüldüğü bildirildi.


FUNAI tarafından yapılan açıklamada, Amazon Ormanları’nda yasadışı ticari faaliyette bulunan kişilerce kurulan pusu sonucunda ormanları korumakla görevli grubun saldırıya uğradığı, grubun liderlerinden Guajajara’nın hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çevre koruyucularının uzun süredir bölgede yasadışı ağaç kesen ve hayvancılık yapan kişiler tarafından tehdit edildiği ifade edildi. Ülkenin batısındaki Amazonas eyaletinde eylül ayında da söz konusu vakıf adına çalışmalar yürüten bir görevli daha suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Brezilya, 2017’de çevre aktivistlerinin en fazla suikasta uğradığı ülke oldu. Dünya genelinde 201 suikastın 57’si Brezilya’da yaşandı.

Irak’ta protestocular İran Konsolosluğu’na saldırdı Dünya Selvi: ABD ile Rusya arasında gizli bir anlaşmanın olduğundan artık kuşku duyulmuyor Dünya Ataklı: 'Rusların ve Amerikalıların derdi petrolse, sizin derdiniz neden petrol değil?' Dünya 350 kişinin katıldığı swinger toplu cinsel ilişki partisinde 11 kişi hastanelik oldu Dünya