Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş mezarı başında anıldı

Abone ol

Halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 8. yılı dolayısıyla mezarı başında anıldı.

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 8. yılında Kırşehir'deki mezarı başında törenle anıldı. Kent merkezindeki Bağbaşı Mezarlığı'nda düzenlenen törene protokol üyeleri ve sevenleri katıldı. Anmada Ertaş'ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Vali İbrahim Akın, törende yaptığı konuşmada, geçmişten bugüne kadar Abdallık ve bozlak kültürünün en önemli merkezlerinden birinin Kırşehir olduğunu anımsattı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da Anadolu'nun sesini uluslararası boyuta Neşet Ertaş'ın taşıdığını, sazıyla, sözüyle, hoşgörüsüyle Abdallık geleneğinin temsilcisi olarak çok büyük eserler ürettiğini söyledi.

Törene katılanlar, aynı mezarlıkta bulunan Neşet Ertaş'ın babası, bozlak ustası Muharrem Ertaş ve kız kardeşi Ayşe Garip ile halk ozanı Çekiç Ali'nin kabirlerini de ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN VİDEO MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Neşet Ertaş'ı video mesajla andı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Ertaş'ın "Şu Garip Halimden" türküsü eşliğinde hazırlanan videoyu paylaştı.

Videoda Kılıçdaroğlu, "Kadınlar insandır, biz de insanoğlu diyen, bağlamanın teline her dokunuşunda yüreğimizi titreten büyük halk ozanı Neşet Ertaş bundan tam 8 yıl önce yorulup aramızdan ayrıldı. Bozkırın Tezenesini saygıyla anıyorum. Gönlümüz hep seni arıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşımında Yunus Emre'nin "Sakıngıl" şiirinden "Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil" dizesine de yer veren Kılıçdaroğlu, Ertaş için "Seni unutmayacağız" ifadesini kullandı.

Meryem Uzerli'nin başrolde olduğu 'Kovan'ın vizyon tarihi belli oldu Kültür - Sanat IMDb puanına göre en iyi 8 Stanley Kubrick filmi Kültür - Sanat Wes Anderson 2021’de yeniden sete girmeye hazırlanıyor Kültür - Sanat IMDb puanına göre en iyi 8 Martin Scorsese filmi Kültür - Sanat