BioNTech çocuklar üzerinde denendi: İşte koruyuculuk oranı!

Abone ol

Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısının 5 yaşından 11 yaşına kadar çocuklarla yapılan klinik deneylerde koronavirüse karşı %90.7 etkili olduğu görüldü.

Pfizer, ABD Gıda ve İlaç Kurumu’na (FDA) teslim ettiği deneyi özetleyen belgede deneye katılan plasebo verilen grupta 16 çocuğun, aşılananlardan ise sadece üç çocuğun Covid-19’a yakalandığını açıkladı.

Toplam 2.268 katılımcılı deneyde çocukların iki katından fazlasına plasebo yerine aşı yapıldığı için etkinlik oranı %90’ın üzerine denk geldi.

FDA’nın danışma kurulu aşının 5-11 yaş grubu üzerinde kullanımına onay verip verilmemesi gerektiğine dair tavsiye kararını Salı günü alacak.

Beyin sisi çağın hastalığı olabilir: İşte belirtileri! Sağlık Araştırma: Hamile kadınlarda koronavirüs, bebeğin cinsiyetine göre hareket ediyor Sağlık TTB, kamu hastanelerindeki kaosa dikkat çekti, Türkiye'nin 'iflas' eden sağlık sistemini anlattı Sağlık Eczanelerde ağrı kesici, ateş düşürücü, şuruplar bulunamıyor; bu da yetmezmiş gibi 52 ilaç SGK kapsamından çıkarıldı Sağlık