Banka şubesine gitmeden krediyi hesabınıza alabilirsiniz!

Abone ol

Bankacılık sektörü, teknolojik yatırımları ve yazılım alanındaki iyileştirmeleri sayesinde şubesiz bankacılık anlayışı ile müşterilerini bir çok yeni hizmetle tanıştırmaya devam ediyor.

Bankacılık sektörü, teknolojik yatırımları ve yazılım alanındaki iyileştirmeleri sayesinde şubesiz bankacılık anlayışı ile müşterilerini bir çok yeni hizmetle tanıştırmaya devam ediyor. İlk etapta, hesap işlemleri, para transferleri gibi işlemler yapılırken, son dönemde kredi başvuruları ve onayları da online olarak sistem üzerinden yapılıyor. Yine bir sonraki aşama olarak; tüketiciler şubeye gitmeden kredi tutarını banka hesaplarına alabiliyor.

Tüm Kredi İşlemleri Online Yapılıyor

Onlinekrediler.net sitesinde de detaylıca bahsedildiği üzere; online kredi başvurularında süreç, müşteri hizmetleri çağrı merkezi, SMS ile kredi başvurusu ile ilerledikten sonra günümüz bankacılık sisteminde, bankaların kendi internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden kredi başvuruları yapılabiliyor. Başvurunun yanı sıra başvuruya ilişkin incelemeler de anında online olarak yapılarak, yine tüketicilere kredi başvurusunun sonucuna ilişkin anında dönüş sağlanıyor. Onaylanan kredi için ise; ilgili evraklar dijital ortamlar üzerinden okunarak onaylanan kredi tutarı anında hesaba geçiyor.

Ön Onaylı Kredi Tutarınızı Anında Çekebilirsiniz

Bankaların büyük bir bölümü, özellikle kredi / kredi kartı borcunu zamanında ve nizami ödeyen, buna paralel olarak kredi notu yüksek olan tüketiciler için, hali hazırda ön onaylı bir kredi miktarı belirleyerek bunu müşterilerine bildiriyor. Banka müşterisi tarafından, bu ön onaylı kredi miktarında bir kredi başvurusu olması halinde kredi başvurusu işlemi, sonuçlanması ve kredi miktarının hesaba yansıması ise yaklaşık 5 dakika kadar sürüyor.

Nasıl Başvuru Yapılır

Bazı bankaların mobil bankacılık uygulamalarında ya da internet bankacılığı uygulamalarında yer yer küçük farklılıklar ortaya çıksa da; genel itibariyle kredi başvuru işlemleri “KREDİLER > BİREYSEL KREDİLER > KREDİ BAŞVURUSU” bölümünde yer alıyor. İnternet bankacılığı/mobil bankacılık platformunuza giriş yapıp, bu bölüme girdiğinizde, muhtemelen kredi hesaplamalarınızı yapıp başvur butonunuza tıklamanız yeterli. Duruma göre sistem sizin istediğiniz rakam yerine, o an için size verilebilecek maksimum rakamı önerebiliyor.

Hangi Bankalar Krediyi Hesaba Yatırıyor

Bu konuda artık banka ayrımı yapmaksızın, hemen hemen tüm bankaların online olarak kredi başvurularını alıp, sistemin tüketiciye kredi verilmesinde bir sakınca görmemesi halinde onay işleminden sonra hemen parayı hesaba yansıtıyor.

Birden Fazla Başvuru Yapmamalı

Eğer birden fazla banka ile çalışıyorsanız, bu durumda deneme amaçlı bile olsa arka arkaya sürekli kredi başvurusu yapmanın, kredi notunuzu olumsuz etkileyebileceğini de unutmayınız. Dolayısıyla ihtiyacınız halinde bu menüleri kullanmanızı öneririz.

Kıyaslama Yapmayı Unutmayın

Eğer birden fazla banka ile çalışıyorsanız, kredi hesaplama bölümlerinden tüm bankaların tekliflerini kıyaslamayı da unutmayınız. Özellikle bazı bankalar, online ve şubeye gitmeden kredi tahsislerinde daha düşük faiz uygulayabiliyorken, bazı bankalar ise daha yüksek faiz uygulayabiliyor. Ayrıca kıyaslama yaparken sadece faiz oranına odaklanmamalı, ana kriter olarak toplam geri ödeme tutarınız baz almalısınız.

Online kredi ve kredi kartı başvurusu, kredi notu öğrenme işlemi, bankacılık işlemleri gibi bir çok konuda https://onlinekrediler.net bankacılık blog sitesini takip edebilir, sürekli günlük olarak güncellenen faiz oranları üzerinden en hesaplı ve düşük faizli ihtiyaç, konut, taşıt kredisi tekliflerine göz atabilirsiniz.

TPF’ye bağlı yerel marketlerin çalışma saatleri değişti Ekonomi Alternatif Bank TBB'nin kredi paketine katılıyor Ekonomi Garanti BBVA TBB’nin kredi protokolüne katılıyor Ekonomi 'Türkiye bu krizi üretim için değerlendirmeli' Ekonomi