Bakan Kurum: TOKİ'den ev alanların taksit ödemeleri ertelendi

Abone ol

Bakan Kurum, 'Hazine ve Belediye kiracılarından kira istenmeyecek. Kira borçları ertelenecek' dedi. Kurum öte yandan, TOKİ'den ev alanların taksit ödemeleri ertelendiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kurum yaptığı açıklamada; koronavirüs önlemleri kapsamında belediye ve hazine taşınmazı üzerinde tahsisli kiracı işletmelerden kira talep edilmeyeceğini, sözleşmelerin uzatılacağını ve kira borçlarının erteleneceğini duyurdu.

Kurum'un açıklaması şu şekilde:

Koronavirüs önlemleri kapsamında faaliyeti durdurulan, belediye ve hazine taşınmazı üzerinde tahsisli kiracı işletmelerden;

Kira talep edilmeyecek

Sözleşmeler uzatılacak

Kira borçları ertelenecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut'tan ev alan vatandaşların nisan ve mayıs konut taksitlerini ertelediklerini de bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut'tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz."

Trakya'daki fabrikalarda üretime 'koronavirüs' arası Ekonomi Türkiye ile Çin arasında dikkat çeken bol sıfırlı anlaşma Ekonomi Vatandaş faturaların ertelenmesini beklerken EPDK'dan zam yok açıklaması geldi Ekonomi Karantina alkol satışlarını da artırdı: Rakıda dikkat çeken rakam Ekonomi