AYM'yi hedef alan MHP 'ışıklar yanıyor' tartışmasıyla bahaneyi buldu: AYM yeniden masaya yatırılmalı

Abone ol

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' tweeti sonrası başlayan tartışmayı yorumladı.

GERÇEK GÜNDEM - MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın yerel mahkemenin Enis Berberoğlu kararına göndermede bulunan tweeti sonrası başlayan tartışmayı yorumladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önce Anasaya Mahkemesi'ni hedef alarak 'yeniden yapılandırılmalı' demişti.

Bahçeli bu kez AYM'yi hedef aldı: 'Yeni baştan yapılandırılmalı'

MHP'Lİ VEKİL: AYM YENİDEN YAPILANDIRILMALI

MHP'nin Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in de Bahçeli'nin söylemine göndermede bulunarak AYM ile ilgili aradıkları bahaneyi bulmuşcasına yorumu yaptı:

"Anayasa Mahkemesi’nin kendi kurumsal kimliğini kullanan ve bu kurumun üyeliğini yapan bir şahsın “adice” bir paylaşımla neyi ima ettiği malumdur!

Yaşanan bu olay Anayasa Mahkemesi’nin tüm unsurlarıyla yeniden masaya yatırılmasının ne derecede önemli olduğunu ortaya koyuyor!"

İçişleri Bakanlığı'ndan AYM üyesinin 'ışıklar yanıyor' tweetine ilginç yanıt

AYM üyesinden Berberoğlu kararına gönderme: Işıklar yanıyor

AYM üyesi Engin Yıldırım 'ışıklar yanıyor' tweetini silip, hesabını kilitledi Siyaset Muharrem İnce: Işıklar yansa ne olur milletin ocağını söndürdünüz Siyaset CHP'den 'ışıklar yanıyor' tartışmasına ilk yorum Siyaset Devletin kurumlarındaki 'ışıklar yanıyor' krizine çarpıcı yorum: Sistem birbirini yiyor Siyaset