AYM'den HDP'nin başvurusuna ret

Abone ol

AYM, vekillikleri düşürülen HDP'li iki vekilin, kararın iptali başvurusunu reddetti.

Anayasa Mahkemesi, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları'nın milletvekilliğinin düşmesine yönelik kararın iptali için yapılan başvuruyu reddetti.

Diğer yandan Anayasa Mahkemesi CHP'nin infaz paketindeki bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuru üzerinde ilk incelemesini tamamladı ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nun başvuruları Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Güven ve Farisoğlulları vekilliklerinin düşürülmesinin iptali ve iadesi için başvuru yapmıştı.

Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. AYM yetkinin kendisinde değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu söyledi.

Ülke Politikaları Vakfı yeni döneme hazır: CHP liderinden Çelikel'e ziyaret Siyaset Bolton'un olay yaratan kitabındaki Erdoğan ayrıntısı Saray'ı rahatsız etti Siyaset 'AKP gelene kadar kadının yoktu' sözlerine EGM'nin fotoğrafıyla tepki Siyaset CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu: Korkmuyoruz, korkmuyoruz, korkmuyoruz! Siyaset